Secure Truckstop: ’Een chauffeur wordt hier altijd geholpen’

Onderweg 20-10-2021
Secure Truckstop: ’Een chauffeur wordt hier altijd geholpen’

Eddy Kerfs is, samen met zijn broer Victor, eigenaar van Secure Truckstop in Heusden-Zolder. Een plek waar chauffeurs verzekerd zijn van een goede maaltijd tegen een schappelijke prijs, maar ook van een schone douche, een winkel én beveiligde truckparkeerplaats. De gebroeders Kerfs, die zelf ook actief zijn in de transportwereld, weten waar de pijnpunten liggen in de sector en doen het daarom ‘anders dan anderen’.

Secure Truckstop: ’Een chauffeur wordt hier altijd geholpen’

“We startten in 2009 met vier vennoten, maar zes jaar geleden hebben mijn broer en ik het bedrijf volledig overgenomen”, begint Eddy Kerfs zijn verhaal. Naast Secure Truckstop runnen de Belgische broers nog een transportonderneming. “Mijn broer Victor richt zich vooral op die firma, terwijl ik de Truckstop onder mijn hoede neem. Veiligheid en comfort voor chauffeurs is ons motto.”

Veilig gevoel bij Secure Truckstop

De bewaakte truckparking bij het wegrestaurant, die ruimte biedt voor zeker honderd vrachtwagens, is in trek bij chauffeurs én transporteurs. “Omdat we zelf in het transport zitten, weten we waar de mensen die in deze sector werken behoefte aan hebben. Onze parkeerplaats is volledig omheind en voorzien van camerabewaking. Daarnaast is er elke nacht een nachtwaker aanwezig. Dit geeft de chauffeur een veilig gevoel. Maar ook de transporteurs zelf zijn er blij mee: we vragen redelijke prijzen en krijgen steeds meer high security-vrachten op ons terrein. Hier is nog nooit ingebroken of lading weggenomen van buitenaf. Eén keer, acht jaar geleden, heeft een chauffeur in de wagen van een collega ingebroken, maar dankzij de camerabeelden is dat opgelost.”

Prijsbewust

Naast de bewaakte truckparking is er een tankstation op het terrein, vlakbij het knooppunt van de E313 en de E314. “De prijzen zijn hier scherper dan langs de snelweg”, zegt Kerfs. “We zijn uitgerust met vier hoogdebietpistolen voor een vlotte tankbeurt van de vrachtwagens.” 

Lees het volledige artikel in Routiers. Nog geen abonnee? Klik HIER.