Sector geeft aandacht aan beroep met Dag van de Vrachtwagenchauffeur

Midden in de drukste periode van het jaar tijdens de bijzondere omstandigheden van corona nemen op 9 december honderden bedrijven deel aan de Dag van de Vrachtwagenchauffeur. Met een ‘Bedankt’ actie in hún bedrijf verrassen zij hun chauffeurs. De Dag van de Vrachtwagenchauffeur werd vanochtend om 10.00 uur afgetrapt met een speciaal lied van Samantha Steenwijk voor de vrachtwagenchauffeurs.

Sector geeft aandacht aan beroep met Dag van de Vrachtwagenchauffeur| Routiers
De aftrap van de Dag van de Vrachtwagenchauffeur met Samantha Steenwijk. (Foto: Tycho Müller @ Photo Republic)


Kijk en luister hier naar Samantha Steenwijk.

Met deze dag hebben werkgeversorganisaties en vakbonden inmiddels een jaarlijkse traditie in gang gezet. De campagne om de chauffeurs én hun onmisbaarheid in de keten te waarderen is in 2019 geïnitieerd door werkgevers- en werknemersorganisaties TLN, VVT, FNV Transport en Logistiek en CNV Vakmensen. De uitvoering is in handen van Sectorinstituut Transport en Logistiek en is mede mogelijk dankzij een financiële bijdrage van SOOB. Ook in België worden vrachtwagenchauffeurs vandaag in het zonnetje gezet. Daar organiseert Febetra in heel het land de Dag van de Vrachtwagenchauffeur.

Dag van de Vrachtwagenchauffeur

“Vrachtwagenchauffeurs zijn onmisbaar”, zegt Elisabeth Post, voorzitter van Transport en Logistiek Nederland (TLN). “Met de Dag van de Vrachtwagenchauffeur vragen we aandacht voor de mannen en vrouwen die iedere dag en nacht doorwerken om Nederland draaiende te houden. Zonder vrachtwagenchauffeurs geen transport. Ik ben apetrots op die tienduizenden mannen en vrouwen die er elke dag weer voor zorgen dat onze supermarkten, winkels en apotheken bevoorraad zijn en iedereen thuis zijn pakketje ontvangt. Ook ten tijde van een pandemie. Daar zijn we ze iedere dag dankbaar voor, maar het mag vaker hardop gezegd worden: bedankt!”

Waardevol vak

“Het vak van vrachtwagenchauffeur verdient waardering”, stelt Willem Dijkhuizen, bestuurder bij FNV. “De mannen en vrouwen achter het stuur maken immers lange dagen en zijn dag en nacht onderweg om hun lading af te leveren. Daarbij trotseren ze files en bieden slechte weersomstandigheden het hoofd. Allerminst ideale omstandigheden maar dagelijkse kost voor onze beroepschauffeurs. Gelukkig doen ze dat met veel plezier zodat de consument niet misgrijpt in de winkel. Best iets om eens bij stil te staan en waardering voor te tonen.” Linda Slagter van CNV vult aan: “Een blijk van waardering is hard nodig. Om de vrachtwagenchauffeurs te bedanken voor het belangrijke werk dat ze doen. Werk dat er in de komende jaren volop is voor duizenden nieuwe vrachtwagenchauffeurs om de logistieke keten te laten draaien.”

Waardering voor het beroep

“Om die waardering kenbaar te maken, organiseren we een speciale dag waarop we een welgemeend: Bedankt! uitspreken”, zegt STL-directeur Lisette van Herk. “Bedankt aan alle chauffeurs, die ieder dag vakwerk leveren en zich aanpassen aan de steeds veranderende omstandigheden. Daardoor hebben we bijvoorbeeld ook in deze coronatijd volle schappen in de winkels en volop brandstof in de tankstations. Ik spreek regelmatig chauffeurs en het valt me op dat ze met veel inzet en plezier hun werk uitoefenen. Ze zijn enorm trots op hun vak. Op deze speciale dag laten we zien dat we hun werk waarderen.”

Kijk hier voor meer informatie over de Dag van de Vrachtwagenchauffeur.

Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen


  • Agenda

  • Geen agenda-items bekend.