Column | Jimmie Gilissen

Column | Jimmie Gilissen

Even voorstellen: Een nieuwe columnist in Routiers: Jimmie Gilissen, eigenaar van JIM|trainingen. Als geen ander weet hij als oud-chauffeur hoe belangrijk een gezonde leefstijl is. Vanaf nu ondersteunt hij chauffeurs daarin met tips en adviezen.

Column | Jimmie Gilissen

Hoi lezer,

Wat een eer om mijn eigen column te hebben in het blad Routiers! Mijn naam is Jimmie, en ik ben leefstijlspecialist voor beroepschauffeurs. Gedurende 8 jaar reed ik zelf als vrachtwagenchauffeur met een zeer ongezonde leefstijl. Gelukkig ben ik erin geslaagd om dit om te zetten naar een gezonde leefstijl zonder overgewicht. Met de nodige ervaring en opleidingen mag ik mezelf nu een leefstijlspecialist noemen, en het is mijn missie geworden om jou, mijn collega, te ondersteunen op weg naar een betere leefstijl. Hieruit is mijn bedrijf JIM|trainingen ontstaan, waarmee ik onder andere via Code95 beroepschauffeurs met veel plezier begeleid.

Maar wie ben jij? Wat voor leefstijl heb jij en waarom? Heb je er al eens over nagedacht of er iets zou moeten veranderen? Misschien is het onderwerp nooit bij je opgekomen. Stel jezelf eens de vraag: Ben je een vader, moeder, opa, oma, goede vriend of partner? Wat beteken jij voor anderen en hoe wil je herinnerd worden? Wat is echt jouw kwaliteit van leven?

Jimmie toen
Jimmie toen
Jimmie nu
Jimmie nu

In de komende edities van Routiers neem ik je mee op reis om jouw leefstijl te verbeteren. Kleine veranderingen kunnen immers grote gevolgen hebben. Je hoeft het slechts een maand vol te houden tot de volgende column verschijnt. Dan beslis jij of je ermee doorgaat of niet. Want laten we eerlijk zijn, wat is een maand op een mensenleven?

Laten we beginnen met de eerste kleine gewoonte die je elke ochtend kunt toepassen, vanaf morgen: drink een glas water zodra je wakker wordt. Waarom? Je lichaam verliest vocht, zelfs terwijl je slaapt. De een wat meer dan de ander. Dit vocht wil je zo snel mogelijk weer aanvullen. Veel mensen doen dit met eten, een kop koffie of iets anders. Het vocht uit voedsel halen kost echter energie. Laten we die energie liever gebruiken om scherp te zijn tijdens onze rit! Er zijn nog tal van extra voordelen, zoals vermindering van hoofdpijn, verbeterde spijsvertering, gewichtsverlies, afvoer van afvalstoffen en betere concentratie, om er maar een paar te noemen. Wees daarom de komende maand lief voor jezelf en begin met dat glas water. Je zult merken dat je lichaam hier veel blijer van wordt.

Heel veel succes en tot de volgende editie! Als je vragen hebt, mail me gerust op [email protected].

Groet Jimmie

JIM|trainingen