Schellekens terug naar Renault met aanschaf nieuwe T

Renault 07-11-2022
Schellekens terug naar Renault met aanschaf nieuwe T

Schellekens Totaalprojecten heeft zijn eerste Renault Trucks T in gebruik genomen voor het vervoer van machines en materialen. De service van Renault Trucks-dealer Bluekens Truck en Bus was doorslaggevend in de keuze voor een Renault-truck.

Schellekens terug naar Renault met aanschaf nieuwe T

Schellekens Totaalprojecten is sinds 1979 actief op het gebied van grond-, graaf- en bestratingswerken. “De (glas)tuinbouw is onze corebusiness”, zegt eigenaar Jan-Pieter Schellekens van het in Dongen gevestigde bedrijf. “In deze sector verrichten wij 80 procent van onze werkzaamheden. Wij zijn als aannemersbedrijf gespecialiseerd in het uitvoeren van precisiegrondwerk in beperkte ruimtes, zoals de aanleg van een teeltvloer voor een plantenkweker en containervelden in de boomteelt. Deze werkzaamheden voeren we uit in heel Europa, al ligt de nadruk op Nederland en België. Daarnaast leggen we sportvelden en paardenbakken en tuinen aan en houden we ons bezig met terreinverharding.”

Schellekens terug naar Renault met aanschaf nieuwe T

Aanschaf Renault Trucks T

Voor het vervoer van machines en materialen heeft Schellekens recent een nieuwe Renault Trucks T 430 6×2-bakwagen in gebruik genomen. “Renault biedt een goede kwaliteit voor een prima prijs, maar deze truck hebben we vooral gekocht vanwege de goede service van Bluekens”, zegt Schellekens. “In het verleden hebben we ook al Renault-trucks gehad, dus we kennen Bluekens al langer. Uit ervaring weet ik dat Bluekens voor je klaarstaat als het nodig is.”

Maximale laadlengte

De truck is naar wensen van Schellekens gespecificeerd. “Deze truck zetten we in voor het vervoer van onze tractoren, minishovels en minikranen. Voor een goede gewichtsverdeling hebben we gekozen voor een drieasser. Onze machines zijn niet heel zwaar, maar hebben wel veel volume. Voor ons is daarom een lange laadbak belangrijk. Bij deze truck hebben we een nettolaadlengte van 8,5 meter. De open laadbak heeft neerklapbare zijborden zodat we ook makkelijk pallets met materialen kunnen laden, zoals klinkers.”

De opbouw is verzorgd door Dubbeldam en is onder meer voorzien van oprijbalken die hydraulisch kunnen in- en uitschuiven, een brandstofinstallatie om machines af te kunnen tanken op locatie en twee gereedschapskisten. Daarnaast is de truck uitgerust met een trekhaak voor de kleinere aanhangers en een vangmuil voor de nieuwe wipkaraanhanger die Schellekens binnenkort in gebruik neemt.

Lees ook: Renault T High EVO voor Hans Brolsma

Er is veel aandacht besteed aan veiligheid en goed zicht voor de chauffeur. Zo is de truck voorzien van dodehoekcamera en achteruitrijcamera, een achteruitrijsignaal, ledzwaailampen, flitslampen voor en achter en vier verstralers die naar achter schijnen bij het achteruitrijden. “De chauffeurs zijn zeer tevreden over het rijcomfort”, zegt Schellekens. “De truck rijdt bijzonder soepel, is stil en zuinig in verbruik. Ik kreeg al de vraag wanneer de volgende Renault-trucks komen.”