Scania zoekt monteurstalent op Zwarte Cross

VIDEO – Scania Nederland zoekt op het festival de Zwarte Cross naar aanstormend monteurstalent. Het tekort van goed opgeleid technisch personeel wordt in Nederland steeds groter. Scania Nederland, partner van festival de Zwarte Cross, staat te springen om jongeren met twee rechterhanden en interesse in een baan in de techniek.

Scania zoekt monteurstalent op Zwarte Cross| Routiers
Scania zoekt monteurstalent op Zwarte Cross| Routiers

Scania Nederland is op zoek naar leerling-bedrijfsautotechnici in de leeftijd van zestien tot twintig jaar. De vrachtwagenfabrikant biedt een opleiding en gegarandeerd een baan aan. Bovendien mogen vier gelukkigen de stage van hun leven lopen op de Zwarte Cross.

Rennerskwartier Zwarte Cross

De monteurs van de toekomst gaan stagelopen op het Rennerskwartier van de Zwarte Cross. Dit is de plek waar alle deelnemers aan de inmiddels legendarische Zwarte Cross verblijven en hun voertuigen in orde maken voor het crossen. De Zwarte Cross winnen is geen sinecure en van al het materiaal wordt het uiterste gevraagd. Tante Rikie, festivaldirectrice van de Zwarte Cross: “Keihard over de crossbaan heen stuiven is natuurlijk onmundig stoer, maar als liefhebbers van gemotoriseerde sport vinden wij de mannen en vrouwen achter de schermen net zo stoer. Achter iedere winnaar staat immers altijd een monteur.”

Geen snuffelstage, maar buffelstage

Op het Rennerskwartier is allerlei gereedschap aanwezig en de stagiairs kunnen ervoor zorgen dat alle deelnemers een paar uur later op het erepodium staan. “Tijdens een stage moet er niet gesnuffeld, maar gebuffeld worden. Daar leer je het meeste van”, stelt Tante Rikie. “Deze stageplaatsen zijn erebaantjes, want ze hebben direct invloed op de klassementsuitslag. Gemotiveerde jongeren verdienen zo’n belangrijke stageplek, want zo zien ze direct wat voor enorme bergen ze kunnen verzetten met hun twee rechterhanden.”

Aan de slag bij Scania

Geïnteresseerde jongeren kunnen zich aanmelden via jobs.scania.com. Vier gelukkigen mogen naast een stage bij Scania ook nog aan de slag tijdens Zwarte Cross op het Rennerskwartier.

Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen


  • Agenda

  • Geen agenda-items bekend.