Rolande opent LNG-tankstation in België

Nieuws 09-09-2020
Rolande opent LNG-tankstation in België

Rolande, marktleider op het gebied van LNG in Nederland, en G&V Energy Group openen hun eerste LNG-tankstation in België. De partners slaan de handen ineen om een dekkend LNG-netwerk in België op te zetten. Het eerste tankstation is gevestigd aan de rechteroever van de haven in Antwerpen.

Rolande opent LNG-tankstation in België

“Wij geloven in ‘groener’ transport dat tegelijkertijd rendabel is”, aldus Jolon van der Schuit, ceo van Rolande. “Op dit moment zijn LNG en Bio-LNG daar de aangewezen brandstoffen voor. Doordat wij de volledige keten beheren en een Europese dekking bieden, helpen wij onze klanten echt verder. Niet alleen met duurzaamheid, maar ook op het vlak van winstgevendheid.”

Rolande opent LNG-tankstation in België

Dekkend Europees LNG-netwerk

“In Nederland hebben we reeds een uitgebreid netwerk. Vorige maand is ons eerste station in Duitsland geopend en vandaag zetten we voet aan wal in België”, vervolgt Van der Schuit. “Zo zetten we belangrijke stappen op weg naar een dekkend Europees LNG-netwerk dat nodig is om (Bio-)LNG als brandstof nog steviger op de kaart te zetten. Door ons partnerschap met G&V kunnen onze klanten gebruik maken van de strategische locaties van G&V in België. Zo gaan er ook stations komen in Habay en Waregem.”

Over Rolande en (Bio-)LNG

Rolande, gevestigd in Tilburg, is een pionier op het gebied van de inzet van liquefied naturel gas (LNG). In de afgelopen jaren is ‘vloeibaar aardgas’ als duurzaam en betaalbaar alternatief op de kaart gezet. Rolande ontwikkelt, bouwt en exploiteert een eigen netwerk van (Bio-) LNG-tankstations in Europa. Inmiddels staat de teller op vijftien stations.

Sinds 2011 is LNG beschikbaar als brandstof voor trucks. Met deze brandstof kunnen CO2-emissies al tot 17 procent gereduceerd worden ten opzichte van diesel. Door LNG te maken uit biogas, ontstaat Bio-LNG. Hiermee bespaart zwaar wegtransport 99,8 procent aan CO2-uitstoot ten opzichte van diesel Euro 6.

Over G&V Energy Group

G&V Energy Group is een snelgroeiend en relatief jong Belgisch groeibedrijf met oog voor duurzaamheid, actief op de markt van tankstations. Dankzij de strategische overname van het netwerk Esso-stations in de regio’s Brussel, Hengouwen & Vlaanderen in 2012 en 2013 is het bedrijf uitgegroeid tot de grootste onafhankelijke speler op de Belgische markt. Dankzij de samenwerking met partnernetwerken biedt G&V zijn klanten een netwerk van meer dan 2.000 tankstations in de Benelux en Frankrijk aan.