Rob de Voogd: 'Van m’n hobby m’n beroep gemaakt’

“Ruim dertien jaar ben ik voor een Rotterdamse vervoerder veelal met koeltrailers heen en weer gereden naar Groot-Brittannië en Ierland. Op de ferry’s zag ik dan regelmatig vrachtwagens met paarden.” 

Rob de Voogd: 'Van m’n hobby m’n beroep gemaakt’| Routiers
Rob de Voogd: 'Van m’n hobby m’n beroep gemaakt’| Routiers

Mijn Lading
Wie: Rob de Voogd (58)
Voertuig: Dodge RAM 1500 met paardentrailer
Bedrijf: Rob de Voogd Horse Transport, Ooltgensplaat
Waarheen: Paardenvervoer wereldwijd

“Aangezien paarden sinds mijn zesde mijn grote hobby zijn en ik in die tijd in mijn vrije tijd ook in de paardenhandel zat, ben ik twee jaar na mijn ontslag in 2009 voor mezelf begonnen met het transport van paarden. Om een paardentransportbedrijf te beginnen, moest ik immers eerst de benodigde papieren en vergunningen hebben. In plaats van een vrachtwagencombinatie aan te schaffen voor het vervoer van paarden heb ik gekozen voor een Dodge RAM 1500 met paardentrailer. Niet dat ik niet graag op een vrachtwagen rijdt, maar de kosten hebben me tegengehouden.” 

Rob de Voogd vervoert paarden

“Ik werk alleen en naast het vervoer van paarden in een straal van gemiddeld 1.000 kilometer, regel ik ook veel transporten van paarden wereldwijd. Ik ben eigenlijk een soort van spin in het web van een groot netwerk van paardenvervoer. De ene keer regel ik de verhuizing van een paard van California naar Nederland, inclusief de quarantaine, de benodigde papieren en douaneformaliteiten. De andere keer rijd ik zelf met een of twee paarden binnen Nederland. Heel erg afwisselend werk dus, waarbij het welzijn van de dieren vooropstaat.”

Lees het volledige artikel in Routiers. Nog geen abonnee? Klik HIER.
Lees
HIER meer Mijn Routiers-samenvattingen.

Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen


  • Agenda

  • Geen agenda-items bekend.