Danny Henskens: 'Rijden met een lzv veel uitdagender'

Danny Henskens (34), chauffeur bij Van der Nat in Giessen, behaalde onlangs een geweldige derde plaats tijdens het NK Veiligste Chauffeur 2019. Alle reden om een dag met hem mee te rijden op zijn lzv en hem wat beter te leren kennen.

Danny Henskens: 'Rijden met een lzv veel uitdagender'| Routiers
Danny Henskens: 'Rijden met een lzv veel uitdagender'| Routiers
Danny Henskens: 'Rijden met een lzv veel uitdagender'| Routiers

Met zijn lzv – Scania S450 trekker met oplegger en wipkar – rijdt Danny dagelijks tussen het dc van Sligro in Veghel en de verschillende Sligro-bezorgservices in Nederland. Dat zijn de regionale dc’s van waaruit onder andere horecagelegenheden, restaurants en tankstations worden bevoorraad. Na deze ochtend vanuit Veghel al op en neer te zijn gereden naar de Sligro-bezorgservice in Amsterdam, gaat deze iets kortere tweede rit van Veghel naar Deventer en terug. 

Terwijl Danny het terrein van Sligro afrijdt, wijst hij er meteen op hoe krap het hier is om met een lzv de bocht te kunnen maken de weg op. “En dat is op veel meer plaatsen zo. Bij de aanleg van wegen, uitritten van bedrijven en bedrijventerreinen is daar duidelijk geen rekening mee gehouden. Je moet echt anticiperen en vooraf inschatten wat wel en niet kan. Maar dat maakt het rijden met een lzv tegelijk ook juist uitdagend.” Precies de reden waarom Danny een kleine tien jaar geleden zijn lzv-certificaat is gaan halen. “Ik werkte toen nog voor een andere werkgever en reed al jaren met een trekker-oplegger. Omdat ik dat wel kende, was het voor mij een logische volgende stap om voor dit bedrijf de eerste lzv-combinatie te gaan besturen.” 

Danny Henskens ervaart saamhorigheid

En dat was een hele goede stap, want inmiddels rijdt Danny ook voor Van der Nat alweer vijf jaar op een lzv. Van der Nat heeft zes lzv’s rijden voor Sligro. Die rijden allemaal tussen het centrale dc in Veghel en de bezorgservices in onder meer Deventer, Drachten, Berkel & Rodenrijs, Amsterdam, Venray, en Gilze. Zo nu en dan koppelen ze de wipkar ook af, zodat ze ook de reguliere Sligro-vestigingen kunnen bevoorraden. “Het leuke is dat we als lzv-chauffeurs bij Van der Nat een heel hecht clubje vormen. Zo zitten we – Johan, Egon, Bob, Patrick, Edwin, Rob en ik – samen met nog een paar collega’s in een groepsapp en hebben we afgelopen zomer zelfs samen een barbecue georganiseerd bij mij thuis. De saamhorigheid is groot, omdat we toch iets delen. Sowieso hebben we een bijzondere goeie groep Sligro-chauffeurs dat samen een zeer goede team vormt.”

Lees het volledige artikel in Routiers. Nog geen abonnee? Klik HIER.

Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen


  • Agenda

  • Geen agenda-items bekend.