Rico Verhoeven op een Scania: ‘Stoere truck, gedurfd design’

Scania 20-05-2022
Rico Verhoeven op een Scania: ‘Stoere truck, gedurfd design’

Veenplant uit Andel heeft een Scania 530S 6×2*4 V8 in gebruik genomen. Op de zijkant van de bakwagen prijken twee airbrushes van ‘the king of kickboxing’ Rico Verhoeven. “Scania is wat mij betreft het beste merk,” zegt eigenaar John Kwetters. “En bij een stoere truck hoort een gedurfd design.”

Rico Verhoeven op een Scania: ‘Stoere truck, gedurfd design’

Veenplant staat bekend om het op de weg zetten van opmerkelijke trucks. Na Max Verstappen en Ayrton Senna vereeuwigde de plantengroothandel deze keer Rico Verhoeven op de zijkanten van de cabine en de achterkant van de trailer. Kwetters wordt enthousiast van fraai spuitwerk en ook de chauffeurs vinden het prachtig. Chauffeur Jordi van ’t Pad prijst zichzelf gelukkig met zijn nieuwe 530S V8. “Het resultaat is fantastisch en het rijdt geweldig”, zegt hij. 

Rico Verhoeven op een Scania: ‘Stoere truck, gedurfd design’

Airbrushes Rico Verhoeven

De opbouw van de combinatie werd geplaatst door EBO van Weel. MW Designs verzorgde, in samenwerking met Cranen Fleetservice, het ontwerp en maakte het geheel af met de airbrushes van Rico Verhoeven. 

Rico Verhoeven op een Scania: ‘Stoere truck, gedurfd design’

Het wagenpark van Veenplant bestaat uit vijf auto’s, op een na allemaal met de griffioen op de grille. “Wij gaan voor het beste en Scania is de ‘top of the bill’. We hebben nooit problemen met de auto’s”, verklaart Kwetters. “Toch is het vooral de voorkeur van de chauffeurs die meespeelt. Dat zij met plezier hun werk doen, is voor mij heel belangrijk.” 

Rico Verhoeven op een Scania: ‘Stoere truck, gedurfd design’

Scania mooi van zichzelf

Om het Van ’t Pad, die tijdens het plantenseizoen twee keer per week naar het Verenigd Koninkrijk rijdt, zo aangenaam mogelijk te maken werd de highline S-cabine voorzien van nagenoeg alle comfortverhogende opties. “Luxer kun je hem niet krijgen, alles zit er op en aan.” Het interieur wil hij met subtiele aanpassingen nog naar zijn eigen hand zetten. “Maar veel wil ik er niet aan veranderen, de auto is al heel mooi van zichzelf.”

Reparatie en onderhoud

Voor het onderhoud heeft Veenplant een reparatie- en onderhoudscontract afgesloten. Kwetters is zeer tevreden over de relatie met Scania. “Het zijn professionals die dag en nacht voor ons klaar staan. Niet alleen in ’s-Hertogenbosch, ook internationaal. Vooral dat laatste is voor ons heel belangrijk. Mocht er in Engeland een auto stil komen te staan, dan wil je direct geholpen worden en niet onnodig lang op onderdelen wachten.”

Handelskwekerij Veenplant

Tuinplanten, terrasplanten, kamerplanten, bonsaiboompjes, alle soorten planten die in en om het huis te vinden zijn levert Handelskwekerij Veenplant aan tuincentra in het Verenigd Koninkrijk. Een deel van het assortiment wordt op eigen terrein in het Noord-Brabantse Andel gekweekt, de rest koopt het bedrijf in bij kwekers over de hele wereld. Kwetters, die het familiebedrijf samen met zijn broer Erik runt, is trots op het kleine team van tien medewerkers. “Het is hard werken, vooral tijdens plantenseizoen, maar de werksfeer is goed.”