Rens van Ewijk: 'Dit is echt míjn wagen’

“Ik heb de vrachtwagen zelf nog aangepast”, zegt Rens van Ewijk. “Zo heb ik de stoelhoezen en gordijnen vervangen, de kastdeurtjes bekleed en planken toegevoegd. Ook kocht ik een koffiezetter voor onderweg. Het voelt als mijn tweede huis.”

Rens van Ewijk: 'Dit is echt míjn wagen’| Routiers

Wie: Rens van Ewijk (31)
Truck: Scania R450 Streamline
Bedrijf: Van Ewijk Transport & Logistiek, Culemborg

“Ik heb geluk gehad: mijn baas had twee van deze Scania’s gekocht en eentje was voor mij. Hiervoor had ik een DAF. Die was echt op, met anderhalf miljoen op de teller! Nou, dat voel je wel hoor. Toen ik de eerste keer in deze Scania wegreed… dat was niet te vergelijken met die DAF. Alleen al de stoel is een wereld van verschil, deze zit veel comfortabeler. Ook de automaat is een stuk beter dan in de DAF. Verder heeft de Scania meer vermogen. Maar eigenlijk kun je een splinternieuwe truck niet vergelijken met een oudje.” 

Rens van Ewijk: tweede thuis

“Ik heb de vrachtwagen zelf nog aangepast. Zo heb ik de stoelhoezen en gordijnen vervangen, de kastdeurtjes bekleed en planken toegevoegd. Ook kocht ik een koffiezetter voor onderweg. Het voelt als mijn tweede huis. Want voor mij is deze wagen meer dan een stuk gereedschap, het is echt een hobby. Iedere zaterdag ga ik ‘m op mijn gemak wassen, zodat ik op maandag weer netjes voor de dag kan komen. Eén of twee keer per jaar zet ik ‘m in de wax. Daar ben ik wel een dag mee zoet. Er komt zelden iemand in de cabine, het is echt míjn wagen. Zelf doe ik ook altijd mijn schoenen uit als ik instap. En ik maak mijn bed netjes op. Zelfs de kleuren van het overtrek en hoeslaken matchen!”

Lees het volledige artikel in Routiers. Nog geen abonnee? Klik HIER.

Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen


  • Agenda

  • Geen agenda-items bekend.