René van de Poel rijdt op onregelmatige tijden

Het is nog pikkedonker als chauffeur René van de Poel aan het hek staat te morrelen van de parkeerplaats in Ede waar hij een bakwagen van B&M Transport Service wil oppikken. Het stalen gevaarte komt eerst piepend in beweging. Maar al snel gaan de remmen erop en stokt het mechanisme. In het automatisch te openen hek zit een storing. Hoe moet de medewerker die donderdag nu zijn auto de straat op krijgen? Met gefronste wenkbrauwen pijnigt René zijn hersenen. En hij beent naar het bedrijf dat grenst aan de parkeerplaats. Hij heeft een idee.

René van de Poel rijdt op onregelmatige tijden| Routiers
René van de Poel rijdt op onregelmatige tijden| Routiers

René (bijna 50) vindt chauffeur-zijn een mooi maar wel zwaar beroep. Je maakt hoe dan ook lange dagen. In het verleden had hij de ervaring dat mensen van de planning niet altijd voldoende rekening met hem hielden. En dat maakte dat hij chagrijnig werd. Maar binnen het flexibele bedrijf B&M dat zich kenmerkt door veel onverwachte ritten, voelt hij zich thuis. Ook al zijn de werktijden steeds verschillend. “Mijn vrouw Yvonne zegt het zo: ik zie je liever op onregelmatige tijden en vrolijk, dan met vaste werktijden en ontevreden.”

René van de Poel manoeuvreert via de buren

René staat bij het hek omdat hij bloemen wil ophalen voor een klant bij bloemenveiling Plantion in Ede. Dus hij heeft haast. Gelukkig is er bij het bedrijf naast de parkeerplaats een medewerker aanwezig en die man wil hem wel helpen. Dus durft de ervaren chauffeur het aan om een smalle doorgang naar het terrein van de buren te pakken. Op die manier manoeuvreert hij de vrachtauto naar de uitgang van dat bedrijf. “Ik kon de auto gelukkig net tussen twee paaltjes doorwurmen”, lacht hij. Zonder schade!

Lees het volledige artikel in Routiers. Nog geen abonnee? Klik HIER.

Gepubliceerd op

Nieuwsbrief

Routiers nieuwsbrief ontvangen?

Inschrijven

Delen


  • Agenda

  • Geen agenda-items bekend.