Renault Trucks T-Drive voor Melle Transport

Merken 18-03-2018
Renault Trucks T-Drive voor Melle Transport

Bij Melle Transport BV in Bergschenhoek werd de tiende Renault Trucks T-Drive trekker afgeleverd. De prijs-kwaliteitverhouding en de full operational leaseconstructie van het T-Drive concept bieden volgens directeur-eigenaar Michiel Prins veel voordelen voor een beginnende transportonderneming.

Renault Trucks T-Drive voor Melle Transport

Het bedrijf, gespecialiseerd in het vervoer van zeecontainers over de weg, begon bij de oprichting in 2016 met twee Renault Trucks T-Drive trekkers. Melle Transport B.V. groeide sindsdien met vier trucks per jaar. Evenals de overige trekkers van Melle Transport is de nieuwe Renault Trucks 480 T-Drive trekker geschikt voor het vervoer van gevaarlijke stoffen. De High Sleeper cab is uitgerust voor internationaal transport met onder meer twee bedden, standkachel een 40-liter koelkast en dubbele brandstoftanks. “Mijn chauffeurs zijn enthousiast over de voorzieningen en het rijcomfort van de Renault Trucks T”, aldus Michiel Prins. “Vooral de Optidriver geautomatiseerde versnellingsbak gooit hoge ogen.”

Training

Renault Trucks levert de T-Drive inclusief een Optifuel Training. Deze chauffeurstraining, goed voor zeven code 95-praktijkuren, resulteert direct in een besparing op de brandstofkosten. Bovendien zorgt het economisch rijden op de lange termijn voor minder slijtage van onderdelen. Prins gebruikt het ingebouwde wagenparkbeheersysteem Optifleet voor het verder optimaliseren van verbruik en rijgedrag: “Ik ontvang elke week een rapportage per mail. Gemiddeld rijden we 1 liter op 3,7 kilometer, een bijzonder gunstig verbruik.