Renault Trucks start in 2019 met verkoop elektrische vrachtauto’s

Merken 06-02-2018
Renault Trucks start in 2019 met verkoop elektrische vrachtauto’s

Renault Trucks heeft aangekondigd in 2019 een reeks van elektrische voertuigen te lanceren, speciaal voor het gebruik in stadscentra en stedelijk gebied. Elektromobiliteit is de belangrijkste strategische focus voor Renault Trucks om duurzaamheid binnen stedelijk vervoer te benadrukken.

Renault Trucks start in 2019 met verkoop elektrische vrachtauto’s

Zero-emissie

Zero-emissie voertuigen helpen om de luchtkwaliteit te verbeteren, klimaatverandering tegen te gaan en ze dragen ook fundamenteel bij aan het verminderen van geluidsoverlast. Tevens zorgt spreiding van transport door ook ’s avonds en ‘s nacht te bezorgen voor een minder hoge belasting van het wegennet tijdens de spits. Elektrische trucks zullen in de toekomst noodzakelijk zijn voor distributie in stadscentra.
Bij de ontwikkeling van de elektrische voertuigen kan Renault Trucks profiteren van de indrukwekkende aanwezige R&D kennis en mogelijkheden die Volvo Group biedt, en waarvan Renault Truck deel uit maakt. Volvo en Renault kijken behalve naar elektrische aandrijving voor vrachtauto’s, ook naar elektrische varianten voor bussen. Daar wordt wereldwijd al op grote schaal ervaring mee opgedaan. In de Renault Trucks-fabriek in Blainville-sur-Orne (Normandië) wordt een speciale assemblagelijn voor de volledig elektrische vrachtwagens geïnstalleerd om aan de toekomstige vraag te kunnen voldoen.