Renault Trucks K-serie voor Witlox

Merken 07-12-2018
Renault Trucks K-serie voor Witlox

Witlox Wegenbouw & Groentechniek uit Uden heeft een Renault Trucks K 8×4-grondzuigwagen in gebruik genomen. Het is de vierde Renault voor het bedrijf, dat nu zes voertuigen in de vloot heeft.

Renault Trucks K-serie voor Witlox

“We rijden al bijna 35 jaar Renault. Het zijn bijzonder prettige en mooie trucks: stabiel en robuust, wat zeker in terreinwerk een voordeel is”, aldus Danny Witlox, eigenaar van Witlox Wegenbouw & Groentechniek. Hij heeft zich met zijn bedrijf gespecialiseerd in onder meer wegenbouw, bestrating, riool- en grondzuigtechniek. Voor die laatste activiteit is nu een Renault Trucks K 8×4 aan het wagenpark toegevoegd. “Deze zuigwagen zetten we voornamelijk in om grond weg te zuigen in kruipruimtes, rond kabels en leidingen en rond boomwortels. De vraag naar deze techniek neemt toe omdat hierbij niet het risico bestaat dat kabels en leidingen beschadigd raken. Bij graven is die kans wel aanwezig.”

Renault Trucks K-serie voor Witlox

Renault Trucks K

“Een beer van een auto”, noemt Witlox zijn nieuwste aanwinst. De Renault Trucks K heeft een 11 liter-motor met een vermogen van 460 pk. Alles aan deze Renault is ontworpen om werkzaamheden en manoeuvres in alle terreinsoorten zo efficiënt mogelijk uit te kunnen voeren, ook in de meest extreme situaties. “De stuurprecisie en de geringe draaicirkel zorgen voor uitstekende wendbaarheid”, zegt Witlox. “Ook de aandacht voor veiligheid vinden wij belangrijk. Bochtverlichting zorgt bijvoorbeeld voor meer veiligheid tijdens het sturen en manoeuvreren.” De truck is tevens voorzien van een high torque motor-PTO om de krachtige zuiginstallatie aan te drijven. Deze installatie werd opgebouwd door RSP in Duitsland.

Optidriver-versnellingsbak

Het Renault Trucks K-gamma van zware bouwvoertuigen is standaard voorzien van een geautomatiseerde Optidriver-versnellingsbak. Deze versnellingsbak kiest het meest efficiënte schakelmoment op basis van het gewicht, de snelheid en de hellingshoek van de truck. Ook is deze truck uitgerust met een speciale Off-Roadmodus en die wijzigt de schakelstrategie van de versnellingsbak bij het rijden op bijvoorbeeld bouwterreinen.

Wagenpark

Het wagenpark van Witlox Wegenbouw & Groentechniek bestaat nu uit zes trucks, waarvan vier Renaults. Witlox: “De samenwerking met Renault Trucks en BAS Truck Center, waar wij de Renault-trucks in onderhoud hebben, verloopt al jaren naar volle tevredenheid. Ze weten precies wat wij willen. Dat geeft rust en ontzorgt.