Remko Oost breidt uit met Transport Service Oost

Merken 06-04-2018
Remko Oost breidt uit met Transport Service Oost

Remko Oost nam eerder dit jaar al de activiteiten van Benedictra Autotransport over. Met onmiddellijke ingang zijn nu ook de activiteiten van J. Westra uit Dokkum overgenomen. Deze overname betekent wederom een uitbreiding van het wagenpark met twee combinaties.

Remko Oost breidt uit met Transport Service Oost

Uitbreiding vloot Benedicta

Benedicta Autotransport wordt binnenkort ook uitgebreid met twee combinaties waardoor de vloot groeit van vier naar zes eenheden. ,,Met het autotransport binnen Benedictra loopt het bijzonder goed waardoor we ook daar de vloot binnenkort uitbreiden. Er komt een Scania S-trekker met een gesloten oplegger voor autotransport en een combinatie voor 8 personenauto’s op basis van een Scania R.’’, aldus Remko Oost.

Remko Oost breidt uit met Transport Service Oost

Focus weer op internationaal geconditioneerd transport

Met de twee overgenomen combinaties van J. Westra richt Remko Oost zich weer op het internationale geconditioneerde transport. Deze activiteit wordt ondergebracht in een apart bedrijf met de naam TSO, Transport Service Oost. De overname J. Westra valt samen met het pensioen van eigenaar Jan Westra. ,,Hij reed zelf op een auto en daarnaast had hij één chauffeur in dienst. Die chauffeur heb ik overgenomen, net als twee NTM-koelopleggers met zijdeuren en het vaste werk op Scandinavië. Ik begin met drie nieuwe Volvo trekkers waarvan er twee inmiddels rijden. Voor een verdere uitbreiding zoek ik op dit moment nog gemotiveerde chauffeurs’’ aldus Remko Oost.

Remko Oost breidt uit met Transport Service Oost

Logische stap voor Remko Oost

De stap naar het internationale geconditioneerde vervoer lag voor de hand. Jarenlang was hij actief in deze tak van wegtransport, eerst als planner en later als directeur/eigenaar van Land Transport. Remko Oost: ,,Het bloed kruipt waar het niet gaan kan zeggen ze, en deze kans kon ik niet laten gaan. Hiermee stap ik weer in het voor mij zo vertrouwde werk met als belangrijkste argument de continuïteit voor deze twee combinaties. Met het nieuw opgerichte Transport Service Oost wil ik een tweede poot onder mijn onderneming bouwen. Ervaringen uit het verleden hebben mij geleerd dat je nooit afhankelijk moet zijn van één soort werk. Auto’s zijn luxeproducten terwijl levensmiddelen altijd doorgaan, ook in mindere tijden’’.

Drie nieuwe Volovo-trekkers

Voor de nieuwe activiteit werden er drie nieuwe Volvo FH-trekkers besteld. Twee nieuwe FH’s rijden inmiddels, een derde Volvo FH komt er aan. De trekkers worden ingezet in combinatie met NTM-koeltrailers met aan de linkerzijde deuren. Hierdoor zijn deze opleggers multifunctioneel inzetbaar en is retourlading vanuit Zweden vrijwel gegarandeerd.