Reijnders schaalt op met Renault Trucks T High

Reijnders schaalt op met Renault Trucks T High

Reijnders breidt het aandeel Renault-trucks in zijn vloot uit. Het handels- en transportbedrijf heeft drie Renault Trucks T High 520-trekkers in gebruik genomen voor het transport van koolstofhoudende kolenproducten. De voorkeur van de chauffeurs en het gunstige verbruik zijn de belangrijke redenen om te kiezen voor dit voertuig. Ze zijn geleverd door BAS Truck Center.

Reijnders schaalt op met Renault Trucks T High

Reijnders is gespecialiseerd in handel, veredeling, op- en overslag en transport van koolstofhoudende kolenproducten. “Koolstof is een essentieel onderdeel bij de productie van staal”, zegt Gert-Jan Reijnders, directeur-eigenaar van Reijnders. “De producten die wij verhandelen worden in allerlei producten gebruikt, van onderdelen voor auto’s tot staalconstructies voor woningen en bedrijfsgebouwen. Ook doen we het transport van onze leveranciers naar onze productieplaatsen. Hierdoor zijn wij in staat om elk product met de juiste specificatie just-in-time bij onze klanten af te leveren.”

Chauffeurs Rudi Klaumunzer en Peter Seine
Chauffeurs Rudi Klaumunzer en Peter Seine

Voorkeur chauffeur

Reijnders verhandelt vanuit zijn hoofdvestiging in Boxtel en op- en overslagterrein in Schiedam producten wereldwijd. Binnen een straal van zo’n 700 kilometer in Europa voert het bedrijf het transport uit met 20 eigen trucks en 5 tot 7 charters, waaronder nu drie Renault Trucks T High 520-trekkers. “Al zo’n 19 jaar hebben wij een Renault-truck in de vloot. We zijn begonnen met een Renault Magnum en hebben we nu voor het eerst gekozen voor de T High.”

Gert-Jan Reijnders
Gert-Jan Reijnders

De belangrijkste reden om nu drie Renault Trucks T High-trekkers in gebruik te nemen, is omdat chauffeurs hebben graag met dit merk willen rijden. “De stem van de chauffeur weegt zwaar mee want we vinden het belangrijk dat chauffeurs het naar hun zin hebben.”

Rudi Klaumunzner is een van de chauffeurs die met een nieuwe Renault Trucks T High rijden. Net als zijn collega’s, deelt hij op social media regelmatig foto’s. “Ik rij al sinds 2007 met veel plezier met Renault-trucks.” Hij vindt de nieuwe T High fantastisch. “De truck stuurt superlicht, is stil en heeft uitstekende trekkracht. Wat ik ook handig vind, is dat je nu ook makkelijk zelf je favoriete zitpositie achter het stuur kunt instellen.” Hij vindt het een mooie truck om te zien. “Ik ben er heel blij mee.”

Lees ook: Renault Trucks E-Tech D voor Koninklijke Euser

Zuinig in verbruik

Reijnders houdt het verbruik van trucks nauwlettend in de gaten. Gert-Jan Reijnders: “We hebben twintig trucks van verschillende merken in onze vloot. Ik ben onder de indruk van het zuinige verbruik van de Renault Trucks T High. Het gemiddelde verbruik in ons wagenpark tijdens het rijden is 1 op 3,62. De Renault Trucks T High scoort met een verbruik van 1 op 3,86 bovengemiddeld goed. Op een jaarkilometrage van zo’n 120.000 kilometer maakt dat een substantieel verschil.”