Ravetra Logistics BV: ‘Werk niet ten koste van privé’

Mijn leven 12-01-2018
Ravetra Logistics BV: ‘Werk niet ten koste van privé’

Chauffeur worden, heeft er bij mij al vanaf de wieg af in gezeten. M´n vader was en is nog steeds chauffeur en ik vond dat prachtig. Ik ben dan ook op m´n 16e al begonnen als bijrijder bij een plantengroothandel. Vanaf m´n 18e ben ik voor dat bedrijf gaan rijden. Twee jaar later ben ik internationaal gaan rijden voor een transportbedrijf. Het hebben van een eigen transportbedrijf was echter een jongensdroom, die ik op m´n 26e heb kunnen realiseren.”

 

Ravetra Logistics BV: ‘Werk niet ten koste van privé’

Geweldige ritten

Het leven als chauffeur heeft me veel gebracht, maar ook het nodige kapot gemaakt, zoals mijn eerste huwelijk. Ik heb in die tijd geweldige ritten gereden en een prachtige tijd gehad, maar ik was altijd van huis. Het mooie is dat ik in april 2012 tijdens een van m´n ritten naar OekraÏne m´n huidige vrouw Julia ben tegengekomen. Verder geeft het eigen baas zijn me de nodige vrijheid. Ik rij rond in de trekker die ik wil en bepaal zelf hoeveel ik wel of niet werk en voor wie ik wel of niet rij.

Ik zou mijn leven als chauffeur zo over doen. Ik zou dan alleen pas op m´n niet meer op m´n 30e gaan samenwonen en tot die tijd veel onderweg zijn. Daarna tot twee nachten van huis zijn met af en toe een rit van een week. Je werk mag niet ten koste van gaan van je privéleven.¨ [Lees het gehele artikel in ROUTIERS 4-2017]

Wie: John van Ravestein (42)

Truck: DAF

Bedrijf: Ravetra Logistics BV, Babyloniënbroek