Post-Kogeko schaft 21 Iveco's Stralis NP 400 aan

Meer kracht, meer ruimte en meer comfort voor de chauffeurs. Dat zijn al drie redenen waarom Post-Kogeko kiest voor de lng-trucks van Iveco. De chauffeurs die hiermee gaan rijden werken vanuit een grote cabine, met daaronder een automatisch schakelende stille, krachtige en comfortabele lng-aandrijving die goed is voor 400 pk.

Post-Kogeko schaft 21 Iveco's Stralis NP 400 aan| Routiers
Post-Kogeko schaft 21 Iveco's Stralis NP 400 aan| Routiers
Post-Kogeko schaft 21 Iveco's Stralis NP 400 aan| Routiers

Post-Kogeko is een veelzijdige logistieke dienstverlener die qua duurzaamheid innovatief te werk gaat. Om die reden werd al in 2012 besloten om met LNG-trucks te gaan rijden. Deze eerste generatie trucks is nu aan vervanging toe. “Deze vervanging is ook deels een uitbreiding”, zegt Logistiek Directeur Chris Beezemer. “We hadden veertien trucks op lng, het zijn nu 21 lng-Iveco’s geworden.” Beezemer legt uit dat de trucks ingezet gaan worden op de supermarktbevoorrading. “Daarbij werken we vanuit twee locaties: Pijnacker en Tilburg.” De nieuwe Iveco’s maken deel uit van een groter opgezet vervangingsprogramma bij Post-Kogeko. “We hebben niet alleen de lng-trucks vernieuwd. Ook een aanzienlijk deel van 180 dieseltrucks in onze vloot is vernieuwd”, aldus Beezemer. “Daarmee werken we de verduurzaming van onze logistieke activiteiten verder in de hand. Voor ons geldt dat de nieuwe voertuigen, dus ook deze lng-trucks van Iveco, zuiniger zijn dan de voorgaande truckgeneraties.”

Comfort

Beezemer wijst vooral op het toegenomen comfort van de nieuwe generatie lng-trucks van Iveco. “De cabine is groter en onze chauffeurs hebben nu 400 pk tot hun beschikking. Daar komt ook nog een fijn schakelende automaat bij, die rust en veiligheid tijdens de ritten zal bevorderen. Bij al deze voordelen blijft nog een groot voordeel in stand: deze trucks zijn stiller en daar hebben onze chauffeurs en de omgeving waarin ze rijden, direct baat bij.”

Onderhoudscontract

Hoewel Post-Kogeko het wagenparkbeheer zelf tot in de puntjes beheerst, is bij de lng-trucks toch gekozen voor een Reparatie & Onderhoudscontract. “We werken met deze trucks vanuit standplaatsen waar Iveco-dealer Schouten niet ver weg is. Zij kennen alle ins en outs van de techniek en kostenbeheersing ten aanzien van lng-trucks. Van die kennis willen we graag profiteren, het ontzorgt ons in dit geval compleet en dat is prettig.”

Tanken

De nieuwe Iveco’s Stralis NP 400 van Post-Kogeko kunnen op genoemde locaties tanken. “Bij Pijnacker kan het op het terrein van de klant en in Tilburg is het vlakbij. Met de dubbele tanks hoeft er al minder vaak getankt te worden maar als er dan toch getankt wordt verliezen we geen tijd en kilometers met onze lng-trucks,” aldus Beezemer

Gepubliceerd op

Nieuwsbrief

Routiers nieuwsbrief ontvangen?

Inschrijven

Delen


  • Agenda

  • Geen agenda-items bekend.