Platform ikbeneigenrijder.nl wil eigen rijder begeleiden en adviseren

Vak & Kennis 21-01-2022
Platform ikbeneigenrijder.nl wil eigen rijder begeleiden en adviseren

Het nieuwe platform ikbeneigenrijder.nl wil zelfstandige vrachtwagenchauffeurs – of degenen dat willen worden – helpen aan relevante informatie. Initiatiefnemer is handelsonderneming Kleyn Trucks, dat stelt hiermee in een groeiende behoefte te voorzien.

Platform ikbeneigenrijder.nl wil eigen rijder begeleiden en adviseren
Een afbeelding van de website van ikbeneigenrijder.nl.

Met de groeiende belangstelling onder vrachtwagenchauffeurs om eigen rijder te worden neemt ook de behoefte aan informatie en begeleiding toe. “Het regelwerk is voor eigen rijders enorm”, zegt Wendy Claassen, campagnemarketeer bij Kleyn Trucks. “Het is werk waar chauffeurs meestal niet vrolijk van worden, leert onze ervaring. Het sluit zelden aan bij de motivatie, talenten en vaardigheden van de chauffeurs. Hierdoor worden zaken soms vergeten of onjuist uitgevoerd. Met goede hulp is dat te voorkomen.”

ikbeneigenrijder.nl wil zorgen voor gemoedsrust

Die hulp wil de nieuwe website ikbeneigenrijder.nl bieden. Op deze site is informatie over administratieve en andere stappen te vinden die chauffeurs moeten zetten om aan de slag te gaan. “En dat zijn er nogal wat”, aldus Claassen. Ze verwacht dat met de geboden hulp het werkplezier toeneemt. “Het geeft gemoedsrust als je weet dat je zaken goed zijn geregeld. Als chauffeur kun je je daardoor focussen op wat je graag doet: vracht vervoeren.”

Andere talen

De website wordt de komende tijd fors uitgebreid. “Chauffeurs leren graag en veel van elkaar en daarom gaan we ook hun verhalen en ervaringen via ikbeneigenrijder.nl delen. Ook komen er handige tools en tips.” Ikbeneigenrijder.nl is er voorlopig alleen voor Nederlandse chauffeurs. Kleyn Trucks overweegt ook versies in andere talen.