Peter Doesborg was actief betrokken bij aanschaf vrachtwagen

“Het rijden en tanken met de lzv van 25 meter valt me 100 procent mee. Ik vind het leuk om mee te gaan in deze nieuwe, duurzame ontwikkeling”, vertelt Peter Doesborg.

Peter Doesborg was actief betrokken bij aanschaf vrachtwagen| Routiers
Peter Doesborg was actief betrokken bij aanschaf vrachtwagen| Routiers

Wie: Peter Doesborg (52)
Truck: Volvo FH 4 op lng 

Bedrijf: Mercuur Smart Logistics

“Ik zeg altijd: chauffeur ben je, dat word je niet. Al van kleins af aan was ik gefascineerd door vrachtwagens, ook al reden mijn vader en opa niet. Nog voor ik echt kon praten, kon ik wel het woord ‘vrachtwagen’ zeggen! En als jonge jongen ging ik mee in de truck met een vrachtwagenchauffeur uit mijn woonplaats Beringe. Ik wist al gauw: ik ga ook als chauffeur werken, en dat is ook gelukt. Ik heb altijd binnenlands transport gedaan, op wat ritten in België en Duitsland na. In 2014 begon ik bij Mercuur. Ze zochten iemand voor de nacht.”

Peter Doesborg rijdt met lng-truck

“Ik vervoer bloemen en planten en sinds kort doe ik dat met een lng-wagen: de eerste van Mercuur. Ik vind het leuk om mee te gaan in deze nieuwe, duurzame ontwikkeling. Ik kreeg een praktijktraining bij het tankstation, want lngwordt met -168 °C getankt. Er zijn een aantal veiligheidsvoorschriften om brandwonden te voorkomen. Zo moet je altijd minimaal een veiligheidsbril op en dikke handschoenen aan. En ’s zomers mag je niet met korte mouwen en broek tanken. Bij de aanschaf van de wagen ben ik actief betrokken geweest, ook wat betreft de indeling van de opbouw. Zo werd het echt mijn eigen wagen. Het rijden en tanken met deze lzv van 25 meter valt me 100 procent mee. Hiermee kunnen we voorlopig zonder tolheffing in Duitsland rijden, en Mercuur denkt op deze manier aan het milieu.” 

Lees het volledige artikel in Routiers. Nog geen abonnee? Klik HIER.

Gepubliceerd op

Nieuwsbrief

Routiers nieuwsbrief ontvangen?

Inschrijven

Delen


  • Agenda

  • Geen agenda-items bekend.