Oudste DAF in commercieel gebruik stamt uit 1968

DAF kondigde midden dit jaar een zoektocht aan naar de oudste DAF-truck die nog regelmatig commercieel in gebruik is. Die DAF is inmiddels gevonden. Het gaat om de verbazingwekkend vitale A1600 van Frits en Nicky Hoefnagels die wordt ingezet om een nostalgische kermisattractie door heel Nederland te rijden. “Ja, natuurlijk gebruiken we ‘m gewoon”, zegt Frits. “Daarvoor is een DAF toch ook bedoeld?”

Oudste DAF in commercieel gebruik stamt uit 1968| Routiers

DAF kondigde de zoektocht naar de oudste truck eerder dit jaar aan ter gelegenheid van zijn negentigjarige bestaan. Wat volgde was een lawine aan tips, suggesties en aanmeldingen. Reacties kwamen uit de hele wereld. Toch werd de oudste truck bijna ‘in de achtertuin’ van de DAF-fabriek in Eindhoven gevonden: in Bakel.

Kermisvoertuig

De oudste DAF is het trotse bezit van familie- en attractiebedrijf Hoefnagels uit Nederland, dat ermee zijn kermisattracties door heel Nederland rijdt. “Hij is vijftig jaar maar nog láng niet versleten”, aldus Frits Hoefnagels “Onze attractie is een cakewalk. Om de ‘Lunapark’ te verplaatsen gebruiken we onze DAF’s. Ze zijn nieuw in onze vloot gekomen. De Lunapark gaat in de winter op stal, maar vanaf het vroege voorjaar tot diep in het najaar zijn we met dit enorme bouwpakket van kermis naar kermis onderweg. Naast een 2800 uit 1975 en een 1600 uit 1971 hebben we twee A1600’s. De ene Kikkerdaf is uit 1968, de ander uit 1969. En we sparen ze niet”, lacht Hoefnagels. “We zijn vereerd dat we de oudste nog commercieel actieve DAF-truck die gevonden is, bezitten en rijden: een A1600 uit 1968!”

Gepubliceerd op

Nieuwsbrief

Routiers nieuwsbrief ontvangen?

Inschrijven

Delen


  • Agenda

  • Geen agenda-items bekend.