'Ome Wout' is met pensioen (video)

‘Ome Wout’ is met pensioen. Het lijkt een normale aankondiging. Maar in dit geval is het een best bijzondere, want Ome Wout is een 52 jaar oude Ford-racetruck uit Ede die velen veel plezier heeft gebracht.

 

Tekst: Eip Janssen / Ede Stad, Bron video: Perry SuperCars

'Ome Wout' is met pensioen (video)| Routiers
'Ome Wout' is met pensioen (video)| Routiers

 

“De laatste wedstrijd van ‘Ome Wout’, die ruim 38 jaar bij de Van Hollands dienst heeft gedaan, op het circuit van Zolder (België), was indrukwekkend”, openen Jeroen en Arno van Holland namens het truckraceteam. Zij wisten dat de laatste wedstrijd twee ronden eerder dan afgesproken zou worden afgevlagd. “Alleen coureur Jan van Holland was niet ingelicht en geen idee wat er aan de hand was. De trucks stelden zich opnieuw op en Jan sloot achteraan aan. Dat Ome Wout een ereronde onder een oorverdovend applaus mocht rijden, was geweldig. De organisatie en de andere teams hebben met dit eerbetoon iedereen ontroerd. Het gaf aan welke indruk deze truck in het wereldje innam. Er is wel een traantje gelaten.”

Jan van Holland gaat na zijn laatste wedstrijd op de schouders van zijn team en neemt afscheid van de mooie truckerswereld. (Foto: Organisatie DTR)

Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen


  • Agenda

  • Geen agenda-items bekend.