NK Veiligste Chauffeur op 25 september op TT Circuit in Assen

08-09-2021
NK Veiligste Chauffeur op 25 september op TT Circuit in Assen

Wie is de veiligste (vrachtwagen)chauffeur van Nederland? Op zaterdag 25 september is het TT Circuit van Assen wederom het decor voor het NK Veiligste Chauffeur. Uit een deelnemersveld van circa 1.000 vrachtwagenchauffeurs hebben 25 mannen en vrouwen zich gekwalificeerd voor de landelijke finale. Zij gaan hun kennis en kunde tonen en moeten onder andere een aantal praktijkproeven afleggen.

NK Veiligste Chauffeur op 25 september op TT Circuit in Assen

Tijdens de finaledag vindt waarschijnlijk de grootste ‘Teabag Challenge’ van Nederland plaats. Deze uitdaging is de afgelopen maanden uitgegroeid tot een ware hype in de transportsector. Alle bezoekers aan het TT Circuit met een grootrijbewijs kunnen de proef op de som nemen en proberen om achteruitrijdend met een vrachtwagen plus oplegger een kopje thee te zetten.

Veiligheid op de weg

Het NK is onderdeel van de TVM Awards, een initiatief van TVM om meer bewustwording te creëren bij alle weggebruikers voor veiligheid op de weg én om tegelijkertijd waardering te tonen voor de Nederlandse beroepschauffeurs.

“Ieder ongeluk op de weg is er een te veel”, zegt TVM-ceo Michel Verwoest. “Het is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van iedereen om de veiligheid op de weg verder te verbeteren. Preventie is al decennialang een belangrijke pijler onder het beleid van TVM. Het creëren van meer bewustwording voor veilig rijgedrag doen we onder andere via de organisatie van de TVM Awards en het NK Veiligste Chauffeur. Het NK is voor ons en onze partners tevens een manier om de Nederlandse vrachtwagenchauffeurs een podium te geven want zij behoren al sinds jaar en dag tot de veiligste vervoerders van Europa. Dat is iets om trots op te zijn.”

Hélène Hendriks presenteert NK Veiligste Chauffeur

Tv-persoonlijkheid Hélène Hendriks is al vanaf het begin als ambassadrice aan de TVM Awards verbonden. Zij zal op 25 september ook de finaledag presenteren. De winnaar van het NK Veiligste Chauffeur wint naast de sportieve eer vanzelfsprekend de bronzen TVM Award. De gehele top 25 wint daarnaast een bezoek aan de Volvo-fabriek, het Volvo Trucks-democentrum en het Volvo Museum in het Zweedse Göteborg.

Wie zijn de finalisten?

De 25 finalisten van het NK Veiligste Chauffeur 2021 zijn: Izaak de Baat (Klaaswaal), Rene de Baat (Klaaswaal), Famke Bos (Maarn), Andre Dillerop (Emmen), Edwin Dorrepaal (Wemeldinge), Roel de Graaf (Heino), Michael van Graafeiland (Zaandam), Henny de Haan (Oosterland), Danny Henskens (Berghem), Pieter Jacobs (Beuningen), John Kersten (Grave), Yaël Kluitenberg (Barneveld), Martin Kolff (Dirksland), Robert van der Meer (Leusden), Johan Muselaers (Erp), John Peek (Huissen), Richard Pieters (Hoogeveen), Joffrey Post (Bovenkarspel), Paul Roozen (Hilvarenbeek), Roy Ruesen (Dinxperlo), Gerard Schoenaker (Klarenbeek), Olav van der Stoep (Dordrecht), Mariska Struijs (Heerjansdam), Dirk-Jan Uitbeijerse (Volendam) en Allard Warnders (Linschoten).

Programma NK Veiligste Chauffeur

9.00-13.00 uur roulatieprogramma opdrachten 25 finalisten
14.00-15.00 uur finale met top-drie
15.00-15.30 uur uitreiking TVM Awards, inclusief winnaar NK Veiligste Chauffeur

Vanzelfsprekend wordt de finale in Assen volledig ‘coronaproof’ gehouden.

De TVM Awards worden ondersteund door een aantal betrokken partners:
Volvo Trucks Nederland, VVN, Van Eijck, Sectorinstituut Transport en Logistiek,
Continental, BP, ANWB en Advance Groep.