Nieuwe MAN ontvangt Red Dot Award

De nieuwe TGX-truckgeneratie van MAN heeft een een Red Dot Award gewonnen. De jury van deze designonderscheiding prijst het interieur van de nieuwe generatie trucks onder meer om zijn innovatieve en op de bestuurder gerichte bedieningsconcept en display. 

Nieuwe MAN ontvangt Red Dot Award| Routiers
Nieuwe MAN ontvangt Red Dot Award| Routiers
Nieuwe MAN ontvangt Red Dot Award| Routiers

Bij de ontwikkeling van de nieuwe TGX-truckgeneratie heeft de Duitse vrachtwagen- en busfabrikant meer dan zevenhonderd vrachtwagenchauffeurs betrokken bij verschillende soorten model-, rijsimulator- en testbaanonderzoeken. De fabrikant wilde er zo voor zorgen dat de wensen van de echte gebruikers werden meegenomen in het ontwerp.

Redactie op pad met de MAN TGX

De redactie van Routiers was onlangs enkele dagen op pad met de nieuwe TGX, onder meer voor het uitvoeren van de verbruiksmeting. Tijdens die rit was de koerswijziging van MAN heel goed merkbaar. Deze auto is ontworpen voor een chauffeur.

Brandstofverbruik

Maar natuurlijk heeft de fabrikant ook aan de ondernemer gedacht. Een belangrijk bewijs daarvoor is het brandstofverbruik van de nieuwe TGX; dat is namelijk uitzonderlijk laag. Lees meer hierover in nummer 4 van Routiers dat in week 36 verschijnt.

Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen


  • Agenda

  • Geen agenda-items bekend.