Nieuwe DAF voor Bangma Transport

Daf 10-01-2019
Nieuwe DAF voor Bangma Transport

Bangma Transport uit het Friese Workum maakt een vliegende start met een nieuwe DAF XF480 FTG Super Space Cab. De drieasser werd af fabriek geleverd in een fraaie rode metallic lak die in combinatie met de grote SB-tanks en de glanzende Alcoa-wielen voor een fraai plaatje zorgt. Eigenaar Sybren Bangma is dan ook trots op zijn nieuwe DAF.

Nieuwe DAF voor Bangma Transport

Sybren Bangma begon als autowasser bij Lootsma Transport in Bolsward, een bedrijf waar hij later zes jaar lang chauffeur was op de tankwagen. “Dat was prachtig mooi werk bij een heel leuk bedrijf. We reden internationaal en ik heb veel gezien in die zes jaar. Toch wilde ik wat meer thuis zijn, want ik miste vooral het sociale leven. Ik kreeg toen de kans om ambulancechauffeur te worden. Daarvoor moest ik eerst een aparte opleiding volgen van zeven maanden. Dat lukte allemaal en sinds 2011 ben ik dan ook fulltime werkzaam als ambulancechauffeur. Ontzettend leuk werk, vooral omdat ik sinds twee jaar ook als navigator op de ambulancehelikopter zit. Ik bepaal de route en de navigatie voor de piloot, en als we aankomen zorg ik eerst voor een veilige afzetting rondom de heli. Vervolgens ondersteun ik dan het medisch team waar mogelijk.”

Nieuwe DAF voor Bangma Transport

Passie

De werkzaamheden op de ambulance en de helikopter zijn in principe fulltime, en dat betekent 36 uur per week. “Het is ontzettend leuk en uitdagend werk maar toch bleef het altijd kriebelen. Ik kom uit een echt chauffeursgezin want mijn grootvader was ook chauffeur, net als mijn vader. Het transportbloed bleef dan ook borrelen. Toen kwam ik Willem en Tjerk Overal uit Achlum tegen. Zij zagen wel mogelijkheden voor mij en samen met hun vader, Gosse Overal, hebben we toen de knoop doorgehakt. Bij Bedrijfswagen Service Friesland werd een nieuwe DAF besteld waar Gosse in principe de vaste chauffeur op is. Zelf vul ik waar nodig en mogelijk één of twee dagen in de week in op de truck naast mijn werk op de ambulance. Op die manier kan ik mijn passie voor het transport kwijt en wordt de truck extra productief. Het werk loopt via Nabek Hoogezand, het bedrijf waar Overal ook voor rijdt.”