Nicole (BKT): 'Nog veel leuker dan ik dacht'

Mijn leven 13-04-2018
Nicole (BKT): 'Nog veel leuker dan ik dacht'

Hoewel ik ben opgegroeid in een chauffeursfamilie, heb ik zeker niet altijd chauffeur willen worden. Wel heb ik altijd geroepen dat ik ooit mijn groot rijbewijs wilde halen.

Nicole (BKT): 'Nog veel leuker dan ik dacht'

Ik heb er indertijd voor gekozen de HBO-opleiding Psychmotorische Therapie te doen en wilde me daarin ontwikkelen. Een hele leuke richting. Helaas was er toen ik mijn studie had afgerond in 2012 vrijwel geen werk in te krijgen. Ik ben toen mijn C-rijbewijs gaan halen om op de ambulance te kunnen gaan rijden. Het bleek echter lastig om ertussen te komen.

Nicole (BKT): 'Nog veel leuker dan ik dacht'

Zwanger

Toen ik vervolgens zwanger raakte, heb ik nog de papieren voor mijn aanhanger erbij gehaald. Dat heb ik versneld kunnen doen en drie weken later was ik al met een truck samen met mijn broer onderweg naar Zwitserland.

Het is veel leuker dan gedacht

Ik rij sinds juni 2017 voor BKT Waalwijk en rij voornamelijk stukgoed in een huiftrailer binnen Nederland. Ik werk twee dagen per week, de maandag en de woensdag. Het mooie is dat ik in die twee dagen gemiddeld 24 tot 30 uur draai. Daardoor ben ik de rest van de week vrij en kan ik volop genieten van onze zoon Cas van drie jaar. ¨Ik rij nu zo´n vier jaar op de vrachtwagen en achteraf gezien had het niet beter kunnen uitpakken. Het is veel leuker dan ik had gedacht. De afwisseling en de vrijheid. Ook is het heerlijk om als klein mensje zo´n machtige machine besturen.

Wie: Nicole van de Ven (30)
Truck: Scania Silver Griffin R580
Bedrijf: BKT, Waalwijk

Dit is een samenvatting. Voor het volledige artikel lees ons papieren magazine ‘Routiers’.