Nick Willigenburg heeft de mooiste Volvo FH

Merken 30-07-2019
Nick Willigenburg heeft de mooiste Volvo FH

Tijdens het Truckstar Festival in Assen is de Volvo FH van eigenaar Nick Willigenburg en chauffeur Martin van Veldhuizen uitgeroepen tot de mooiste truck van Nederland.

Nick Willigenburg heeft de mooiste Volvo FH

Onder meer verdiend met “Een week lang poetsen, poetsen en nog eens poetsen door het voltallige personeel van het bedrijf”, zoals Willigenburg zegt. Met deze inspanning werd het bedrijf algemeen winnaar van de verkiezing, nadat het ook al goed was voor twee deel-prijzen. “In de categorie ‘losgestort’ werden we zondag eerste, dat werden we ook in de categorie truckopbouw. Vervolgens kwamen de acht nummers 1 uit alle categorieën tegen elkaar uit. En op een gegeven moment behoorden we tot de laatste drie. Dan wordt het wel spannend, ja.”

Bij de verkiezing worden eerst de mooiste trucks uit acht categorieën gekozen. Dat zijn Geconditioneerd vervoer (winnaar Volvo FH van Bertino Kooter); Huif/gesloten vervoer (winnaar DAF XF van Pascal de Jong Transport); Open voertuigen (winnaar Scania S520 van H. van Toorn & Zn); Zeecontainertransport (winnaar Volvo FH van Weeda Transport); Losgestort vervoer (winnaar Volvo FH van Nick Willigenburg); Bulk & tanktransport (winnaar Scania R500 van De Transportbrug BV); Speciale voertuigen (winnaar Scania R520 van Patrick vd Hoeven); Losse trekkers (winnaar DAF XF van Ramon Kuyf).

Ook zijn er enkele deelprijzen:
Voor het spuitwerk gingen die naar de Volvo FH van Weeda; de Scania 164 van Van Triest en de Scania van Van Toorn.
Voor de opbouw gingen de prijzen naar de DAF XF van Ramon Kuyf; de Scania S580 van Jakob Schipper en de Volvo FH van Willigenburg.
Interieurprijzen waren er voor de De Scania T500 van Marco van Stralen; de Volvo FH met verlengde cabine van Bertino Kooter en de Volvo FH van Weeda.
En ten slotte de Poetsprijs: die was er voor de Scania S520 van H. van Toorn & Zn.