New Generation DAF XF voor Van Bakel en Zn. Transporten

Daf 10-05-2022
New Generation DAF XF voor Van Bakel en Zn. Transporten

Van Bakel en Zn. Transporten in Oss heeft een New Generation DAF (NGD) XF aangeschaft. Het bedrijf heeft het design van de truck extra geaccentueerd met de eigen bedrijfsbelettering en -kleurstelling. De aankleding sluit naadloos aan op de vormgeving van de cabine. Het is de eerste NGD XF in de regio Oss en recent afgeleverd door DAF-dealer Allers Bedrijfswagens Venlo.

New Generation DAF XF voor Van Bakel en Zn. Transporten

“Ja, we houden wel van een stoere maar tegelijk niet te opzichtige uitstraling”, vertelt eigenaar Arian van Bakel. “Sinds 2020 hebben al onze nieuwe DAF’s een in zwart uitgevoerde grille met links en rechts haakvormige accenten. Bij deze nieuwe XF zijn die aangebracht op dezelfde grillebalk als het DAF-logo, waarvan de letters een oranje omlijsting hebben gekregen. We zijn best wel een beetje fan van DAF en dat komt in dit soort creaties tot uiting. Erg prettig is ook de service en support die we krijgen voor onze plannen en ideeën van dealer Allers Bedrijfswagens.”

New Generation DAF met camera’s

Het interieur van de New Generation DAF XF 450 is met zorg ingevuld om comfort en veiligheid te optimaliseren. Van Bakel: “We hebben gekozen voor een met leer bekleed stuurwiel en voor de uitvoering Argenta met de aluminium sierlijsten op het dashboard. Ook is het uitgebreide infotainmentsysteem aan boord omdat we daarin ook het beeld van de achteruitkijkcamera op de trailer konden integreren. Camera’s zijn er ook in plaats van hoofd- en groothoekspiegels, dus het nieuwe DAF Digital Vision System. Het kijken naar het beeld op de monitors is eerst even wennen, maar je ziet wel heel de omgeving naast de vrachtauto. Ook hebben we een dashcam en een camerasysteem – DAF Corner View – in plaats van trottoir- en frontzichtspiegels. Dat systeem zit in de uitstulping rechts op de hoek van de cabine.”

Chauffeur enthousiast

Van Bakel vertelt dat de chauffeur, die van een tien jaar oude DAF CF is overgestapt, het rij- en zitcomfort geweldig vindt. “Vooral de bestuurdersstoel laat zich erg goed instellen. En er dringen zeer weinig rijgeluiden door in de cabine. De chauffeur moest eerst wennen aan de nieuwe bediening en de digitale displays en dan vooral het feit dat je alles naar je eigen hand kunt zetten en indelen. Daarvoor moet je de tijd nemen, want zo haal je alle voordelen uit de nieuwe hightechbediening.”

DAF-oldtimers

Van Bakel en Zn. Transporten rijdt met name voor logistieke dienstverleners. Het gaat om de meest uiteenlopende lading en ritten naar adressen in Nederland en een deel van België. De vloot van het transportbedrijf uit Oss bestaat op dit moment uit dertig voertuigen, waarvan er 28 van het merk DAF zijn. Van Bakel: “We hebben ook een serie oldtimers. Dat zijn DAF-personenauto’s: de 33, 46 en 66 Marathon Coupé. Verder hebben we onder meer een DAF 400-bus en diverse DAF-oldtimertrucks, zoals een A1900DS uit 1963 en een 1700 plus een 2500 nog in originele staat uit 1990.”