'Nee' is geen optie voor Peter van Helden

Mijn bedrijf 30-12-2020
'Nee' is geen optie voor Peter van Helden

“Per 1 januari 2021 begin ik voor mezelf als zelfstandig chauffeur”, vertelt Peter van Helden. “Om dat te kunnen gaan doen, heb ik afgelopen week het laatste examen van de opleiding Transportondernemer afgerond. Een pittige opleiding, maar wel boeiend.”

'Nee' is geen optie voor Peter van Helden

Mijn Bedrijf
Wie: Peter van Helden (40)
Truck: divers
Bedrijf: P.J. van Helden Transport, Alblasserdam

'Nee' is geen optie voor Peter van Helden

“In tegenstelling tot wat misschien veel mensen verwachten, begin ik niet meteen aan een eigen auto. Natuurlijk kun je in deze tijd relatief makkelijk een trekker leasen of financieren, maar ik wil daar pas aan beginnen als ik er meer eigen geld in kan stoppen. Het is de bedoeling dat ik me voorlopig eerst aan bedrijven ga verhuren als chauffeur. Vervolgens de stap naar een eigen vrachtauto.” 

Peter van Helden wil een semidieplader

”Als het aan mij ligt, zou ik het liefste met een semidieplader door Europa gaan rijden en uiteenlopende lading gaan vervoeren. Iedere dag mag van mij weer anders zijn. Op dit moment ben ik druk met het regelen van de Niwo-vergunning. Dat kost aardig wat tijd. Ook ben ik onlangs alvast naar verschillende terminals in de Rotterdamse haven en op de Maasvlakte geweest om daar m’n cargocard te activeren. Dan kost me dat als ik volgend jaar die kant op moet geen extra tijd. Als zelfstandig chauffeur is het belangrijk betrouwbaar, op tijd en flexibel te zijn. Voor mij is ‘nee’ geen optie.”

Lees het volledige artikel in Routiers. Nog geen abonnee? Klik HIER.