‘Nederlanders en Denen lijken op elkaar’

Mijn rit 02-08-2019
‘Nederlanders en Denen lijken op elkaar’

“Met de bakwagen ben ik vanochtend een kleine supermarkt gaan beleveren in Utrecht langs de oude grachten. Ik vind dat heerlijk.”

‘Nederlanders en Denen lijken op elkaar’

Mijn Rit
Wie: Jan Swijnenburg (40)
Truck: bakwagen, trekker-oplegger
Bedrijf: Jan C. Swijnenburg, Giessen
Waarheen: Nederland en Denemarken

‘Nederlanders en Denen lijken op elkaar’

“Ik doe dat met deze auto eigenlijk met m’n ogen dicht en het is vooral een sociaal gebeuren. Ik ken de klant en heb er een band mee. Ik vind het jammer dat ik tegenwoordig veel minder achter het stuur zit, maar op een drukke vrijdag voor Pinksteren zoals vandaag, rijd ik dus zelf ook. Ik neem dan wel de bakwagen, omdat ik dan relatief snel terug ben en me daarna weer kan bezighouden met de planning of andere zaken. Ik geniet als ik weer de weg op kan. Het mooiste vind ik dan toch als ik weer eens een ritje kan doen naar Bremen of Hamburg.”

‘Nederlanders en Denen lijken op elkaar’

Liefde voor Denemarken

“Denemarken zit er helaas qua tijd sinds zo’n vier jaar niet vaak meer in. Nu ik een wat groter eigen bedrijf heb, ben ik meer bezig met regelen en begeleiden. Ik ben op mijn achttiende als chauffeur begonnen in het bedrijf van mijn vader en reed toen vooral de eerste jaren veel op Denemarken. Na tien jaar ben ik in 2007 voor mezelf begonnen met drie vrachtwagens. Inmiddels hebben we er veertien rijden. In die jaren dat ik op Denemarken reed is de liefde voor dat land ontstaan. Toen ik m’n eigen bedrijf had, ben ik die contacten weer gaan aanhalen en inmiddels hebben we zeker vier tot vijf ritten per week naar Denemerken. We vervoeren bloemen en planten die kant op, evenals stukgoed. In Nederland vervoeren we vooral levensmiddelen van distributiecentra naar verschillende supermarkten.”

Lees het volledige artikel in Routiers. Nog geen abonnee? Klik HIER.
Lees HIER meer Mijn Routiers-samenvattingen.