‘Na vijftig jaar stop ik ermee’

Mijn bedrijf 23-05-2019
‘Na vijftig jaar stop ik ermee’

“Mijn Bedrijf, Jalving Transport Dronten bestond onlangs, op 3 maart om precies te zijn, op de kop af vijftig jaar. Daarvoor heb ik vijf jaar in loondienst gereden voor het toenmalige Blanken in Nieuw-Amsterdam.”

‘Na vijftig jaar stop ik ermee’

Naam: Hans Jalving (75)
Truck: Volvo FH16
Bedrijf: Jalving Transport Dronten (JTD)

‘Na vijftig jaar stop ik ermee’

“Op 3 maart heb ik een feest gegeven in een brasserie in Dronten voor een kleine vijftig man, voornamelijk oud-collega´s en bekenden uit de transportwereld. Met op de achtergrond films van onder andere onze ritten in het Midden-Oosten, was dit feest absoluut geslaagd! Ik gaf dit feest ook, omdat ik er op 29 juli officieel mee ga stoppen. Hoewel ik mijn werk nog iedere dag met veel plezier doe – ik rijd nu alweer twaalf jaar op Engeland – kun je niet eeuwig doorgaan. M’n Volvo gaat in augustus dan ook in de verkoop. Ik zal het leven als chauffeur gaan missen, maar naast zo nu en dan een ritje voor deze of gene, krijg ik nu ook weer tijd voor hobby’s als motorrijden en biljarten.”

‘Na vijftig jaar stop ik ermee’

Midden-Oosten

“Ik kan terugkijken op waanzinnig mooie jaren, waarin ik in de jaren zeventig en deels tachtig op het Midden-Oosten reed, vervolgens met vlees en vis ruim vijftien jaar op en neer naar Italië, Spanje, Griekenland en Roemenië ging, daarna tot 2007 met containers heb gereden en nu alweer twaalf jaar voor DFDS op Engeland rij. Dat laatste is de afgelopen maanden overigens geen pretje met de lange wachttijden vanwege de stakingen van de Franse douane.”

Lees het volledige artikel in Routiers. Nog geen abonnee? Klik HIER.
Lees HIER meer Mijn Routiers-samenvattingen.