Na een NH en FH16 nu een Volvo FH16 Globetrotter XXL voor John Overdam 

Merken 26-10-2021
Na een NH en FH16 nu een Volvo FH16 Globetrotter XXL voor John Overdam 

Chauffeur John Overdam is sinds 1989 in dienst bij Kees in ’t Veen Tanktransporten. De laatste negentien jaar heeft hij 2,9 miljoen kilometer gereden met respectievelijk een Volvo NH en Volvo FH16. Er is een hechte vriendschap ontstaan tussen chauffeur en merk, die onlangs werd bekroond met een nieuwe Volvo FH16 Globetrotter XXL, geleverd door Volvo Group Truck Center Rotterdam.

Na een NH en FH16 nu een Volvo FH16 Globetrotter XXL voor John Overdam 
John Overdam met 'zijn' drie Volvo's.

John Overdam (61) is 32 jaar in dienst bij Kees in ’t Veen. Sterker, hij was de eerste chauffeur die Kees in dienst nam. In die tijd is het bedrijf uitgegroeid tot specialist in tankoplegger- en tankcontainertransport van gevaarlijke en ongevaarlijke stoffen. Het bedrijf regisseert voor zijn opdrachtgevers het gehele logistieke proces. Specialisme, toewijding en een groot verantwoordelijkheidsgevoel zijn voor Kees in ’t Veen van groot belang. Ieder chemisch product heeft zijn eigen productspecifieke kenmerken die vaak een aparte behandeling vereisen. Dat vraagt om extra deskundigheid. Alle chauffeurs zijn ADR-gecertificeerd en bekend met de verschillende lokale situaties. Zij zien toe op de aanwezigheid van alle noodzakelijke veiligheidsvoorzieningen.

Na een NH en FH16 nu een Volvo FH16 Globetrotter XXL voor John Overdam 

Rijgedrag en comfort

Het wagenpark bestaat uit een vloot van 115 trekkers en 250 opleggers. Het merendeel van de vloot bestaat uit Volvo-trekkers. Voor John Overdam zijn het echte chauffeursauto’s. “Voor mij is Volvo bedrijfszekerheid en veiligheid. Daarnaast heeft-ie een uitstekend rijgedrag en is comfortabel. Het is echt mijn merk. Maar ook de prettige samenwerking met de werkplaats draagt bij aan het vertrouwen. Ik zie dat zowel in de werkplaats als bij de receptie. Ze snappen waar het over gaat. Je merkt het bij het monteren van extra’s en bij de aflevering van een nieuwe truck.”

Na een NH en FH16 nu een Volvo FH16 Globetrotter XXL voor John Overdam 

Volvo FH16 Globetrotter XXL

In 2002 ging John met de Volvo NH Euro 3 rijden. Na 1,2 miljoen kilometer stapte hij over op een FH16 Euro 5 van hetzelfde merk waarmee hij 1,7 miljoen kilometer heeft gereden. De 2,9 kilometer die hij bij elkaar heeft gereden is alleen mogelijk door zeer efficiënte inzet, korte laad- lostijden en een uitstekende planning. Daarnaast was er alleen het reguliere onderhoud nodig, geen reparatie aan motor, versnellingsbak of cardan.

Beide trucks lopen nog steeds mee in het gewone werk van Kees in ’t Veen Tanktransporten. Volgens Kees in ’t Veen is de Volvo NH de beste die Volvo ooit gebouwd heeft. De kilometerstand bedraagt momenteel 2,4 miljoen kilometer. De huidige chauffeur, Jack Luijk, verzorgt de truck tot in de puntjes en rijdt regelmatig zonder problemen naar Portugal. Het enige ongemak is de belangstelling onderweg: iedereen wil foto’s maken.

Enthousiaste reacties

Voor John stond er onlangs een nieuwe Volvo FH16 Globetrotter XXL klaar.“De reacties zijn zeer enthousiast”, vertelt de chauffeur. “Zowel van klanten als op de weg. Dikke duimen omhoog, raampjes open bij collega’s. Ik heb wat mijn hartje begeert en dankzij Volvo en In ’t Veen onnoemelijk veel plezier in mijn werk.”