‘MirrorCam biedt écht uitkomst in onveilige situatie'

Mercedes-Benz 31-12-2019
‘MirrorCam biedt écht uitkomst in onveilige situatie'

Elite uit Neede heeft een nieuwe Mercedes-Benz Actros in gebruik genomen. “De MirrorCam biedt écht uitkomst in onveilige situatie.”

‘MirrorCam biedt écht uitkomst in onveilige situatie'

De fabrikant van ambachtelijke salades, snacks en sauzen zet de truck in voor de distributie van zijn producten. De bakwagen is geleverd door Mercedes-Benz dealer Baan Trucks uit Hengelo. Het was bijna logisch dat het Achterhoekse bedrijf uiteindelijk uitkwam bij de nieuwe Actros, stelt logistiek coördinator Harold Moes. “Veiligheid is voor ons enorm belangrijk. In dorpen, steden en op industrieterreinen heb je te maken met fietsers en voetgangers, die je niet altijd goed kunt zien. De MirrorCam biedt daarbij écht uitkomst. De chauffeur heeft een veel beter zicht op de hele combinatie en de dode hoek is erg verkleind.” 

‘MirrorCam biedt écht uitkomst in onveilige situatie'

Actros met MirrorCam

De MirrorCam is slechts een voorbeeld van de vele veiligheidssystemen op de nieuwe truck van Elite. De Actros is namelijk ook uitgerust met de doorontwikkelde Active Brake Assist 5, het noodremsysteem dat nu ook reageert op voetgangers en fietsers. Daarnaast is de truck voorzien van ledverlichting en -richtingaanwijzers over de hele lengte van de bakwagen voor een nog veiligere situatie voor chauffeur en medeweggebruikers.  

Koel- en vriestransport

Voor de werkzaamheden van de Actros in het geconditioneerd transport heeft carrosseriebouwer Heiwo een tweecompartimentenlaadbak gerealiseerd. In combinatie met de door Groot RMO Techniek uit Waddinxveen opgebouwde Frigoblock is de truck klaar voor koel- en vriestransport.