‘Mijn droomauto is een DAF 3600 ATi’

Daf 27-02-2019
‘Mijn droomauto is een DAF 3600 ATi’

“Van kleins af aan ben ik helemaal gek van DAF. Deze vrachtwagens rijden gewoon lekker. Ze zijn comfortabel en maken geen herrie alsof je in een V8 rijdt. Bovendien zijn ze van Nederlandse makelij. Hoe mooi is dat!”

‘Mijn droomauto is een DAF 3600 ATi’

Wie: Jeroen van Kesteren (44)
Truck: DAF
Bedrijf: Smits Transport, Gendt

‘Mijn droomauto is een DAF 3600 ATi’

“Het is eigenlijk puur toeval dat ik bij Smits Transport waar ik sinds augustus 2017 werk op een DAF rijd. Die auto – toen ik ‘m kreeg net een jaar oud – is me als het ware in de schoot geworpen. Het is een DAF 106 Super Space Cab. Het is de zakelijke uitvoering met alles erop en eraan, zoals stoelen met lederen bekleding, ventilatie en verwarming. Verder is de wagen uitgerust met cruisecontrol, lijndetectie en standairco. Deze auto was eigenlijk voor mijn baas bedoeld, maar hij is er uiteindelijk niet in gaan rijden. Daar ben ik wel blij mee, want het is een heerlijke auto.”

‘Mijn droomauto is een DAF 3600 ATi’

Leren rijden

“Maar mijn droomauto is een DAF 3600 ATi. Zo een met een kleine voorraam en nog twee kleine raampjes ernaast aan iedere kant. Geweldig. Daar heb ik als kleine jongen van veertien in leren rijden. Ik reed toen ieder moment dat ik vrij was mee met met de chauffeurs die voor het bedrijf van mijn oom reden, Selman Transport. Ik ging dan ‘s nachts mee naar de veiling. Op de parkeerplaats mocht ik dan rangeren en al snel werd ik vanaf Deil naar huis gewoon achter het stuur gezet. Dat mocht natuurlijk wel niet, maar ja…”

Lees het volledige artikel in Routiers. Nog geen abonnee? Klik HIER.
Lees HIER meer Mijn Routiers-samenvattingen.