Michael Kraemer: 'Wees juist nu goed voor de zaak’

“We hebben sinds 2014 een eigen transportbedrijf. Dat bevalt prima, zeker sinds we twaalf jaar geleden samen dubbelbemand zijn gaan rijden”, zegt Michael Kraemer.

Michael Kraemer: 'Wees juist nu goed voor de zaak’| Routiers
Michael Kraemer: 'Wees juist nu goed voor de zaak’| Routiers
Michael Kraemer: 'Wees juist nu goed voor de zaak’| Routiers

Mijn bedrijf
Naam: Michael Kraemer (46)
Truck: Scania
Bedrijf: Kraemer Transporten, Reuver

“Daarbij doet Daniela meestal onderweg de boekhouding en facturatie, maar rijdt ze ook zelf. Ik doe alles om en rond de auto, evenals de contacten met opdrachtgevers. Tot voor de coronacrisis telde ons bedrijf vijf vrachtwagens. We zaten vooral in het transport van bloemen en planten. Met het uitbreken van het coronavirus stortte de hele sierteeltmarkt in elkaar en hebben enkele auto’s twee weken stil gestaan. We hebben toen serieus overwogen het bedrijf te sluiten, want zonder opdrachtgevers kun je niets. Gelukkig hebben wij goede connecties in Noorwegen en vrienden, de ons geholpen en ondersteund hebben.” 

Michael Kraemer kan blijven rijden

“Voor een Noorse bedrijf rijden wij inmiddels met twee auto’s dubbelbemand een soort van expressritten met groente vanuit De Lier naar Tromsø in het noorden van Noorwegen. Een derde auto van ons rijdt enkelbemand op Oslo en een vierde auto rijdt van alles, veel naar Zuid-Europa maar ook naar Scandinavië. We zijn dus qua wagenpark teruggegaan van vijf naar vier voertuigen, maar werken ook met dubbelbemande charters. Dat is prima. Het belangrijkste is dat we kunnen blijven rijden, liefst als zelfstandige ondernemers.” 

Alles weer open

“Op dit moment merk je in Zweden en Noorwegen niet erg veel van de coronacrisis. Alles – horeca, pompstations, sanitair enzovoorts – is weer open. Tijdens de lockdown was het natuurlijk een ander verhaal, maar we hebben extra eten en drinken bij ons dus dat is geen probleem. Aan chauffeurs zou ik in deze tijd willen meegeven goed voor de zaak te zijn, zoveel mogelijk mee te werken en niet alleen aan zichzelf te denken. Een crisis als deze moet je gezamenlijk te lijf gaan. Verder is het allerbelangrijkste in deze coronatijd om gezond te blijven!”

Lees het volledige artikel in Routiers. Nog geen abonnee? Klik HIER.
Lees
HIER meer Mijn Routiers-samenvattingen.

Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen


  • Agenda

  • Geen agenda-items bekend.