Met zijn laatste Iveco is voor Hans Achterhof de cirkel rond

Truck & Lading 12-08-2022
Met zijn laatste Iveco is voor Hans Achterhof de cirkel rond

Transportondernemer Hans Achterhof is 62 en wilde nog één keer een nieuwe auto. Dat kon wat hem betreft maar één merk zijn: Iveco. En dus staat er sinds kort een nieuwe Iveco S-Way op het terrein van het familiebedrijf in het Groningse Schildwolde. Het is de negende Iveco in de historie van het bedrijf, die teruggaat tot 1928.

Met zijn laatste Iveco is voor Hans Achterhof de cirkel rond

“Dit wordt zo goed als zeker mijn laatste auto”, vertelt Hans. “Twee nachten heb ik wakker gelegen wat ik ga doen. Toen was ik eruit: ik ga terug naar de roots en kies voor Iveco. Ik weet zeker dat ik er anders spijt van had gekregen.” 

Met zijn laatste Iveco is voor Hans Achterhof de cirkel rond

Iveco S-Way als afsluiter

Als het je laatste auto wordt, dan mag je best een beetje uitpakken, vond Hans toen hij met Cornelis Bedrijfsauto’s in overleg ging over zijn nieuwe auto. En dus heeft hij niet bespaard toen hij de Iveco S-Way moest samenstellen. Bijna alles zit erop en eraan. Onlangs leverde Chris de Vries namens de Iveco-dealer voor Noord-Nederland de auto persoonlijk af bij Transportbedrijf Achterhof. 

De keuze van Hans voor zijn laatste auto viel op een Iveco S-Way AS440S57TX/FP in metallic blue, de huiskleuren van Transportbedrijf Achterhof. Het is een vollledig luchtgeveerde voorloopastrekker met verlengd chassis en de grootste cabine-uitvoering. Hans: “Een grote auto voor de trailer is gewoon mooier dan zo’n Dinky Toy. Het oog wil ook wat.” 

570 pk en royale uitrusting

De S-Way is voorzien van de Cursor 13 liter-motor en daarmee is Hans de komende jaren onderweg met 570 pk. “Zoveel heb ik er nog nooit gehad, en ze zijn wellicht niet allemaal even hard nodig”, lacht hij. “Maar ik dacht: laat ik het meteen maar goed doen, dan weet ik zeker dat ik de komende jaren prettig onderweg ben. Het is mijn laatste hè. Dan wil ik ook echt met plezier rijden.” De S-Way is royaal uitgerust met de pakketten Living Comfort Plus, Driving Comfort Plus, Aero Plus, Premium Style, Safety en Full Led, plus het uitgebreide Iveco-infotainmentsysteem met TomTom-navigatie. Vanzelfsprekend ontbreekt een standairco evenmin. 

Vaak Iveco

Hans is niet alleen beroepschauffeur, hij is ook een liefhebber. Hij toont een lijstje met alle auto’s waarop hij gereden heeft, met kentekens en uitvoeringen. Op de lijst staat negen Iveco’s. “Mijn vader en ik reden eigenlijk altijd Iveco, behalve de laatste jaren. Er was een periode dat het merk in dit deel van het land minder goed vertegenwoordigd was. Toen heb ik twee keer gekozen voor een auto van een ander merk. Maar dat is bij Iveco tegenwoordig weer prima geregeld, dus het was niet moeilijk kiezen wat mijn volgende auto ging worden.” 

Transportbedrijf Achterhof uit het Groningse Schildwolde bestaat al meer dan vijftig jaar. De vader van Hans, Jannes Achterhof, begon in 1966 met Fiat. Later kwam Hans in het bedrijf. Een volgende generatie in het bedrijf komt er niet, de vier zonen van Hans en zijn vrouw Gerrie zijn niet in de voetsporen van Hans getreden. Wanneer hij besluit met pensioen te gaan, betekent dat ook het einde van Transportbedrijf Achterhof. Maar zover is het nog niet, Hans hoopt nog flink wat kilometers te maken met de Iveco S-Way.