'Met gezond verstand bezig zijn'

Mijn lading 19-07-2019
'Met gezond verstand bezig zijn'

“Rijden op een vrachtauto is m’n passie en een ‘way of life’. Het is ook niet voor niets dat ik, nadat ik op mijn achttiende een paar jaar in Nederland had gereden voor Excluton, ervoor heb gekozen om op het buitenland te gaan rijden.”

'Met gezond verstand bezig zijn'

Mijn Lading
Wie: Paul Cornelissen (34)
Truck: MAN TGX460 6×2
Bedrijf: Excluton, Druten
Waarheen: Nederland en Duitsland

'Met gezond verstand bezig zijn'

“Maar sinds ik kleine kinderen heb, wil ik ‘s avonds thuis zijn. Het mooie was dat ik een paar jaar geleden weer kon beginnen bij Excluton, producent van onder meer sierbestrating. En dus rijd ik nu met een combinatie met kleine laadkraan door Nederland en naar het Ruhrgebied met stenen, betonbanden enzovoorts. Het mooie van dit werk is dat je met je eigen autolaadkraan kunt laden en lossen en dus onafhankelijk bent. Je hoeft nooit lang te wachten om te kunnen lossen op de plaats van bestemming. Die bestemmingen kunnen overal zijn, bij bouwplaatsen, campings, tuincentra, bouwmarkten en particulieren. Het mooie van lossen bij particulieren , is dat het vaak lastige locaties zijn om met de vrachtwagen te komen. Ik hoor wel eens mensen zeggen: ‘Hier komt zelfs de vuilniswagen niet, maar jij krijgt het voor elkaar’. Ik vind dat leuk en zie het als een uitdaging. Het is een kwestie van met gezond verstand bezig zijn.”

'Met gezond verstand bezig zijn'

Zelfstandig en verantwoordelijk

“Wat ik ook mooi vind aan deze baan is dat we als chauffeur ook een aantal vaste klanten hebben en je hen daags van tevoren belt om aan te geven hoe laat je komt lossen. Dat geeft je een stuk zelfstandigheid en verantwoordelijkheid.”

Lees het volledige artikel in Routiers. Nog geen abonnee? Klik HIER.
Lees HIER meer Mijn Routiers-samenvattingen.