Mercedes-Benz Actros SLT voor De Gier

Mercedes-Benz 18-03-2020
Mercedes-Benz Actros SLT voor De Gier

De Gier Rotterdam heeft een Mercedes-Benz Actros SLT met BigSpace-cabine in gebruik genomen. Met deze vierassige zwaartransporttrekker maakt Mercedes-Benz na bijna tien jaar zijn rentree in het wagenpark van de specialist in exceptioneel transport. 

Mercedes-Benz Actros SLT voor De Gier

Mercedes-Benz-truckdealer Hogenbirk Bedrijfswagens uit Rotterdam heeft de trekker geleverd. De Gier is gespecialiseerd in industriële verhuizingen, het transport en verhuur van onder meer mobiele hijskranen, transport van kraanballast, en het transport en plaatsing van tramrails. 

Mercedes-Benz Actros SLT voor De Gier

Actros SLT een logische optie

Met het oog op deze werkzaamheden was de aangeschafte Mercedes-Benz een logische optie. “Deze SLT-trekker maakte een erg goede indruk. Ondanks dat we op dat moment geen truck nodig hadden, is deze toch blijven hangen”, vertelt directeur-eigenaar Jan de Gier. Vooral de aanwezigheid van de Turbo-Retarder Koppeling viel in de smaak. Deze slijtagevrije koppeling, die in samenwerking met Voith is ontwikkeld, maakt een maximale belasting mogelijk bij het wegrijden en rangeren én dient tegelijkertijd als retarder voor extra veiligheid. “Warmlopen is verleden tijd. Met de slijtagevrije Turbo-Retarder-Koppeling kan de truck van Mercedes-Benz in iedere situatie veilig optrekken, manoeuvreren en remmen. En in de praktijk blijkt dat de trekker goed kan manoeuvreren en rangeren met een treingewicht van 100 ton.”

Over De Gier Rotterdam

De Gier Rotterdam is een specialist in exceptioneel transport, met voornamelijk Nederland en België als werkveld. Het bedrijf is actief in het lengte-, breedte-, hoogte- of zwaartransport. Met twaalf trekkers, 22 opleggers en twintig kranen beschikt de logistiek dienstverlener over een uitgebreid wagenpark.