Mega Trucks Festival op 14 en 15 december in Brabanthallen

Merken 08-11-2019
Mega Trucks Festival op 14 en 15 december in Brabanthallen

De zesde editie van het Mega Trucks Festival wordt gehouden op zaterdag 14 en zondag 15 december in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch. Het evenement is bedoeld voor chauffeurs, hun gezin, familie, vrienden; eigenlijk voor iedereen die de transportsector een warm hart toedraagt. 

Mega Trucks Festival op 14 en 15 december in Brabanthallen

Het Mega Trucks Festival bestaat uit twee sfeervolle dagen, met een goed gevuld programma, livemuziek, demonstraties, vrachtwagens en entertainment waarbij ook aan de kinderen goed wordt gedacht. 

Mega Trucks Festival op 14 en 15 december in Brabanthallen

Mega Trucks Festival met Bedrijfswagenhal

Nieuw op het Mega Trucks Festival is de Bedrijfswagenhal, waar importeurs en dealers zijn samengevoegd. Hier tonen de verschillende truckmerken hun laatste innovaties en technologische snufjes. Neem een kijkje bij de dit jaar geïntroduceerde Iveco S-Way, de nieuwe Mercedes-Benz Actros met mirrorcam en de stoere Tatra’s. Maar ook de DAF Van Hooft Showstraat is terug, net als de stands van MAN, Renault Trucks en Volvo Trucks. Dit wordt aangevuld met een indrukwekkende en exclusieve verzameling oldtimers van A.G. van Geffen Transportbedrijf. Het stelt onder andere Opel Blitz-, Bedford- en oudere DAF-trucks tentoon en geeft graag uitleg.  

Baan voor radiografische modellen

Verder zijn er activiteiten als de baan voor radiografische modellen van T.M.L., dat speciaal vanuit het Belgische Limburg naar de Brabanthallen afreist om zijn kunsten op het aangelegde parcours te tonen. Opleidingscentrum V-Tas biedt de jongere bezoekers de mogelijkheid hun ‘hijscertificaat’ te halen en Den Hartogh Logistics zal een demonstratie ‘overpompen’ verzorgen. 

De Beste Vaklui rijden bij…

In samenwerking met Scania Nederland en O.S.C. (Overkoepelende Stichting Chauffeurs-activiteiten) vindt op zaterdag de wedstrijd ‘De Beste Vaklui rijden bij…’ plaats. De deelnemers moeten op het buitenterrein enkele behendigheidsproeven doen en maken een testrit zuinig rijden. Voor het publiek is dit binnen op schermen te volgen en worden tussenstanden van minuut tot minuut gepubliceerd. 

Scania V8

Scania verzorgt een waar V8-spektakel. In dezelfde hal plaatst Buffl Customizers ‘dikke wagens’ die voor hun klant tot een waar thuis zijn gemaakt. Tenslotte brengt een chauffeur de meeste tijd in de cabine door.