Meerijden met vlogger Martijn Kuipers: ‘Schitterønt!’

“Schiet hij nou van de weg af?”, vraagt Martijn Kuipers (33) ongerust, terwijl hij een blik werpt in zijn zijspiegel. De auto van de toeterende chauffeur op de rijbaan naast hem begint vervaarlijk te slingeren. Het lijkt erop dat we te maken hebben met een fan van de bebaarde vlogger van Simon Loos.

Meerijden met vlogger Martijn Kuipers: ‘Schitterønt!’| Routiers
Meerijden met vlogger Martijn Kuipers: ‘Schitterønt!’| Routiers
Meerijden met vlogger Martijn Kuipers: ‘Schitterønt!’| Routiers

Om de auto van Martijn kun je niet heen. Die vertoont allerlei bijzondere kenmerken. Als enige rijdt hij rond in een Scania V8 van Simon Loos. “Omdat dat het honderdste exemplaar was dat de fabrikant voor het bedrijf afleverde. Het is mijn vaste wagen; normaal gesproken rijden we met een zescilindermotor.” Zijn auto beschikt over zwarte spiegelkappen in plaats van witte, heeft fraaie zijschildjes en zogenoemde booskijkers ofwel koplampspoilers. Tot slot heeft-ie de tekst ‘YouTube Martijn Kuipers’ op zijn portier.

3 miljoen views

Martijn is hard op weg een bekende Nederlander te worden. Zijn vlogs op YouTube en posts op Instagram tellen nu al bijna 3 miljoen views. Onlangs reed zelfs ’s lands bekendste vlogger Enzo Knol een dag met hem mee. Geabonneerd zijn inmiddels zo’n 36.000 personen. “En dat zijn niet alleen collega’s”, weet hij, “maar ook mensen die bijvoorbeeld de hele dag op kantoor zitten en even willen relaxen.” Hij krijgt veel reacties. Talloze personen hopen op een dagje naast de rossige man op de auto. “Ik gedraag me echt niet apart”, zegt hij schouderophalend van achter het stuur. “Ik doe gewoon mijn werk, lever deelvrachten af, zoals speciaal bieren, frietsauzen, kleding en verzorgingsproducten.”

Lees het volledige artikel in Routiers. Nog geen abonnee? Klik HIER.

Gepubliceerd op

Nieuwsbrief

Routiers nieuwsbrief ontvangen?

Inschrijven

Delen


  • Agenda

  • Geen agenda-items bekend.