Meerijden met Jos van Hoof: 'Krek wak wou'

Meerijden 23-02-2019
Meerijden met Jos van Hoof: 'Krek wak wou'

De DAF-fabriek in Eindhoven en Jos van Hoof onderhouden een nauwe relatie met elkaar. Op sommige dagen rijdt de chauffeur van Theuws Assemblage wel zes keer het terrein op, naar de plek waar de vrachtwagens van de lijn rollen. Hij vindt dat helemaal goed. “In de vakantie zoek ik het avontuur wel op. Met drie maten reis ik regelmatig naar bestemmingen als Estland, Letland en Rusland.”

Meerijden met Jos van Hoof: 'Krek wak wou'

Het bedrijf waar Jos voor werkt, koopt onder meer wereldwijd producten in voor de auto-industrie. De artikelen worden daarna geassembleerd, om ze vervolgens just in time af te leveren. Vandaag gaat hij kunststofspoilers en -sideskirts afleveren in alle mogelijke kleuren voor de vrachtwagens die vandaag worden geassembleerd.

Meerijden met Jos van Hoof: 'Krek wak wou'

Heftruckchauffeur

Sinds een jaar of zes zit Jos, van oorsprong timmerman, achter het stuur van de vrachtwagen van het assemblagebedrijf. In de jaren tachtig, toen hij zijn timmermansdiploma binnen had gehengeld, was er geen werk in dat beroep. Zodoende kwam hij aan een baan als heftruckchauffeur in de metaalsector. Dat deed hij een jaar of twintig, totdat hij het niet meer naar zijn zin had. “Via een voormalige collega ben ik hier terechtgekomen.”

Meerijden met Jos van Hoof: 'Krek wak wou'

Toen Theuws hem vroeg om op de vrachtwagen te komen, aarzelde Jos even. Hij was in geen jaren met zo’n voertuig op pad geweest. Dus stapte hij naar een vriend die als chauffeur door het leven gaat. Ze koersten naar een afgelegen terrein, en daar ging Jos achter het stuur zitten. “‘Ik hoef jou niks meer te leren’, vond mijn maat al snel”, herinnert Jos zich. En hij hapte toe bij Theuws.

Lees het volledige artikel in Routiers. Nog geen abonnee? Klik HIER.
Lees HIER meer Mijn Routiers-samenvattingen.