Meerijden met Jeroen 'Koffieboon' van Kesteren

Meerijden 09-09-2019
Meerijden met Jeroen 'Koffieboon' van Kesteren

Een kwarteeuw zat hij in de distributie. Hij leerde er rijden, dat staat vast. Maar de hectiek die ermee gepaard gaat, die was hij zat. Hij had nooit gedacht om containers te gaan rijden. Toch doet Jeroen van Kesteren dat nu al twee jaar.

Meerijden met Jeroen 'Koffieboon' van Kesteren

Jeroen van Kesteren maakt lange dagen, soms zelfs zes dagen per week. Maar toch, het is veel relaxter dan wat hij 25 jaar lang gewend was.  “Containers rijden? Ik ga toch geen uren wachten bij een klant, dacht ik eerder. Gewoon, omdat ik er weleens wat over gelezen had en je verhalen hoort van anderen. Maar geloof me, dat is er echt niet bij. Het lossen gaat snel. Maar eerlijk is eerlijk, de eerste drie maanden moest ik echt even wennen aan het andere tempo.”

Meerijden met Jeroen 'Koffieboon' van Kesteren

Eigen rijder

Over zijn werkgever is hij enthousiast.  “Kenmerkend voor Smits Transport in Gendt is dat ze me vrijlaten in mijn beroep. Ik zie mezelf dan ook als eigen rijder, maar dan zonder de kosten van brandstof en slijtage. Bovendien geniet ik een inkomen mocht ik eens ziek zijn of vrij willen nemen. Mijn opdrachtgever is BCTN, een groot bedrijf met in totaal acht terminals in Nederland en België, waarvan een in Nijmegen. Die bezoek ik dagelijks meerdere keren. Ik zie er ook mijn collega’s regelmatig net aankomen of vertrekken, want Smits rijdt met acht auto’s bij BCTN, terwijl dat bedrijf zelf ook nog negen auto’s heeft lopen.”

Meerijden met Jeroen 'Koffieboon' van Kesteren

Met koffie op Instagram

Het werk doet hij met passie, zoveel is wel duidelijk. Een grote machine onder zijn gat, niet alleen zijn twee kinderen Max en Amy zijn er trots op. Dat laat hij op social media uitvoerig blijken. Aan het eind van elke week plaatst hij een foto van zijn wagen op Facebook. Ook is hij op Instagram te zien, vaak met een bekertje koffie in de hand of met een koffieautomaat op de achtergrond. Hij is verzot op het bruine nat tijdens het lossen. Het leverde hem de bijnaam ‘Koffieboon’ op. 

Lees het volledige artikel in Routiers. Nog geen abonnee? Klik HIER.