Meerijden met eigen rijder Dirk-Jan Hoogendoorn

Meerijden 24-01-2019
Meerijden met eigen rijder Dirk-Jan Hoogendoorn

Bijna een jaar nu werkt Dirk-Jan Hoogendoorn (33) als chauffeur voor zichzelf. Eerst met een gehuurde vrachtwagen om uit te vinden of dit ook echt iets voor hem was. Al snel volgde echter een eigen truck, omdat hij het eigen baas zijn wel heel erg leuk vindt. “Dit is echt mijn ding.”

Meerijden met eigen rijder Dirk-Jan Hoogendoorn

Voor deze rustige vrijdag in november staat slechts één ritje Scherpenzeel-Coevorden op de planning. “Helemaal goed”, zegt Dirk-Jan. “Ik heb de afgelopen week al veel uren gedraaid en dus is het geen probleem vandaag voor wat minder te gaan. Bovendien is dat ook wel lekker zo daags voor het weekend. Dan heb ik straks ook alle tijd om met de auto door de wasstraat te gaan en later vanmiddag of vroeg in de avond thuis nog wat administratie te doen.” Waarom zelfstandig chauffeur? “Niet zozeer het starten van een eigen bedrijf, maar vooral het behalen van het vakdiploma beroepsgoederenvervoer stond al langer op mijn verlanglijstje. Ik ben daar half november 2017 mee begonnen en drie maanden later had ik mijn papiertje binnen. Dat is heel snel, maar ik ken mezelf en weet dat ik studeren niet lang volhoudt.¨

Meerijden met eigen rijder Dirk-Jan Hoogendoorn

Van monteur naar chauffeur

Voordat Dirk-Jan zeven jaar geleden besloot chauffeur te worden, werkte hij tien jaar als monteur bij een carrosseriebouwer. “Leuk werk, maar ik wilde meer zien dan alleen de muren van de werkplaats. Rijden op een vrachtauto was echt een passie. Ik ging vroeger in vakanties al mee met een oom van me die vrachtwagenchauffeur was. Ik heb nooit een seconde spijt van gehad van deze switch. Ik heb veel met stukgoed op Zwitserland en tal van andere landen gereden. Dat internationale mis ik nu wel een beetje. Maar in het stukgoed valt als zelfstandige met complete ladingen niet genoeg in te verdienen. Ik heb tot nu toe vooral opdrachtgevers in het containervervoer. De ritten daarvoor zijn vooral vanaf de haven van Rotterdam – en soms Antwerpen – naar bestemmingen in het achterland. Zo nu en dan zit er wel eens een internationaal ritje bij. Toevallig ben ik vorige week voor een spoedje nog naar Verona gereden. En een paar maanden terug naar Noorwegen. Heerlijk!”

Meerijden met eigen rijder Dirk-Jan Hoogendoorn

Lees het volledige artikel in Routiers. Nog geen abonnee? Klik HIER.
Lees HIER meer Mijn Routiers-samenvattingen.