MBH Transport breidt wagenpark flink uit

Daf 08-06-2018
MBH Transport breidt wagenpark flink uit

MBH Transport uit Barendrecht heeft het wagenpark onlangs flink uitgebreid. Er kwamen tien nieuwe DAF trucks bij, waardoor het eigen wagenpark met ruim een derde is gegroeid.

MBH Transport breidt wagenpark flink uit

“We hebben deze groei te danken aan het feit dat het bij onze klanten steeds drukker wordt. Het lukt ons keer op keer om op die drukte in te spelen en behalve over voldoende materieel, ook over voldoende chauffeurs te beschikken”, aldus directeuren Abdullah en Burak Hakan van MBH Transport.

MBH Transport breidt wagenpark flink uit

MBH Transport beschikt inmiddels over een gedegen, responsief netwerk van charters, waardoor het aantal trucks waarover het nog jonge familiebedrijf dagelijks de regie voert, is opgelopen tot circa 70. “We zijn voornamelijk actief in containerwerk en we beschikken over een trouwe groep klanten. Die groep kon enkel ontstaan doordat we keer op keer lieten zien aan hun wensen te kunnen voldoen, volgens de gewenste kwaliteitsstandaards.”

MBH Transport breidt wagenpark flink uit

DAF

De nieuwe trucks zijn DAF’s XF van het laatste type. Er werd in alle gevallen gekozen voor de Super Space Cab uitvoering en de vermogens verschillen van 480 tot 530 pk. “Gebleken is dat dit zuinige en betrouwbare trucks zijn waar we heel goed mee kunnen voor rijden bij onze klanten. De beloftes die DAF maakt ten aanzien van zuinigheid, betrouwbaarheid en chauffeurcomfort, worden nagekomen. Het onderhoud doen we in eigen beheer en we verwachten met name de sterkste versies in te gaan zetten voor LZV-werk. Daarmee kunnen we in het containerwerk klanten sneller en efficiënter bedienen.” Naast de DAF’s heeft MBH Transport ook nog MAN’s, Volvo’s en Mercedessen in de vloot.

Duurzaam

“Onze klanten vragen ons om zo duurzaam mogelijk ons werk ter doen. We hebben nu de eerste LZV op proef rijden, die zo is opgebouwd dat deze ook als normale trailer voor het vervoer van 40- en 45-voeters kan worden ingezet. We verwachten dat we nog meer van zulke trailers nodig zullen hebben in de nabije toekomst”, aldus Burak Hakan.