Martin Kolff wint NK Veiligste Chauffeur 2019

Martin Kolff uit Dirksland mag zich een jaar lang de veiligste chauffeur van Nederland noemen. Kolff bleek zaterdagmiddag de veiligste chauffeur tijdens het NK Veiligste Chauffeur, waaraan ruim 1.000 vrachtwagenchauffeurs deelnamen. 

Martin Kolff wint NK Veiligste Chauffeur 2019| Routiers
Martin Kolff wint NK Veiligste Chauffeur 2019| Routiers

Martin Kolff (links) – winnaar van het NK Veiligste Chauffeur 2019 – krijgt de prijs uithandigd door TVM-directeur Arjan Bos.

Achter Kolff eindigden Marco Dijkstra uit Leeuwarden (Bakker Transport) en Danny Henskens uit Berhem (Van der Nat Transport) respectievelijk als tweede en derde.

NK Veiligste Chauffeur: tweede en nu eerste

Kolff werd in 2018, bij de eerste editie van het NK Veiligste Chauffeur, tweede, achter de Fries Johannes Ritsma. “Er stond toen bij mij veel spanning op, maar die is er nu gelukkig af. Ik drink er een colaatje op. Nee, geen alcohol, want ik moet nog naar huis rijden”, sprak de chauffeur, in dienst bij Van Waveren Transport uit Amsterdam, na afloop van de competitie.

Transportveiligheid

Het NK Veiligste Chauffeur maakt dit jaar deel uit van de TVM Awards, het initiatief van TVM verzekeringen ter verbetering van de transportveiligheid. Behalve de eer verdiende Kolff met zijn overwinning een reis voor twee personen naar Brazilië. Daarnaast kreeg hij uit handen van TVM-topman Arjan Bos de TVM Award, een 12,5 kilogram wegende bronzen trofee. Kolff: “Die krijgt thuis een prachtig plekje.”

Ridder 2019

Behalve Martin Kolff ontvingen nog twee mensen een TVM Award. Nick van Rijn uit Tuil werd uitgeroepen tot Ridder 2019, een juryprijs voor een chauffeur die dit jaar iets bijzonders heeft gepresteerd op het gebied van verkeersveiligheid. Van Rijn, werkzaam voor Bloemenexpresse De Viersprong uit Kerkdriel, zette eerder dit jaar op de A2 zijn vrachtwagen overdwars om de slachtoffers van een zwaar ongeval te beschermen en ervoor te zorgen dat ook de hulpverleners hun werk veilig konden doen. Van Rijn kreeg de prijs uit handen van juryvoorzitter Fred Teeven, voormalig politicus en tegenwoordig parttimebuschauffeur. ,,Ik reageerde instinctief. Ik deed wat ik moest doen”, sprak de winnaar nuchter. 

Veilig Transport 

De derde TVM Award was bestemd voor een (transport)onderneming die zich inzet voor verkeersveiligheid en daarmee aantoonbaar het verschil weet te maken. Deze prijs ging naar Vrijbloed Transport uit Haarlem. Mathijs Vrijbloed nam trots de award in ontvangst van juryvoorzitter Frits van Bruggen, directeur van de ANWB. Vrijbloed won de prijs vanwege de jarenlange focus van het bedrijf op veiligheid. Zo zijn hun voertuigen al vele jaren uitgerust met extra sensoren, camera’s en rood-witte kleuren, met daarbij de waarschuwing ‘blijf uit de dode hoek’. Ook gaat het bedrijf actief langs scholen om kinderen bekend te maken met de dode hoek van een vrachtwagen.

TVM Awards: zes partners

Het initiatief voor de TVM Awards wordt ondersteund door zes partners: Volvo Trucks Nederland, Continental Benelux, Van Eijck Groep, Transport en Logistiek Nederland (TLN), Advance Groep en Veilig Verkeer Nederland (VVN).

Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina van Routiers.

En kijk hieronder naar de reactietest van winnaar Martin Kolff.

Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen


  • Agenda

  • Geen agenda-items bekend.