MAN levert vier nieuwe trekkers aan STK Stravers Torenkranen

Man 03-01-2020
MAN levert vier nieuwe trekkers aan STK Stravers Torenkranen

STK Stravers Torenkranen uit Veghel verhuurt ruim 125 torenkranen die voor de bouw worden ingezet. Het bedrijf houdt alle logistiek in eigen hand en daarbij vertrouwt eigenaar Berry Stravers voor het transport op MAN-trucks. Daarvoor werden de afgelopen tijd vier nieuwe trekkers aangeschaft. 

MAN levert vier nieuwe trekkers aan STK Stravers Torenkranen

Dit viertal bestaat uit twee 460 pk sterke TGS 4×2-trekkers en twee TGX-zwaartransporttrekkers met de 640 pk sterke D38-krachtbron. Dit type TGX 33.640 6×4 BLS XLX is een zwaartransporttrekker met een toelating van 150 ton. Hiermee heeft directeur-eigenaar Berry Stravers een primeur in huis, want deze trucks zijn af fabriek door MAN Individual aangepast met extra zwaar chassis. 

MAN levert vier nieuwe trekkers aan STK Stravers Torenkranen

MAN met lastoverheveling

De trucks zijn voorzien van 1.100 liter-brandstoftanks. Een grote kist achter de cabine herbergt de accu’s en allerlei ladingzekeringmaterialen. Stravers: “Dit zijn voor ons hele praktische trekkers met een ruime cabine en voldoende technische reserve. Een mooie optie is de lastoverheveling van de laatste aangedreven achteras naar de eerste aangedreven achteras, wat ook in beladen toestand mogelijk is. Daardoor ontstaat er meer tractie en dat is belangrijk met hoge gewichten op gladde bouwplaatsen.” 

Turbo EVB-motorrem

Verder is Stravers erg gecharmeerd van de remwerking van de Turbo EVB-motorrem in combinatie met de intarder van de nieuwe trekkers. Dat is niet alleen een veilige optie, het zorgt ook voor minder slijtage aan de bedrijfsremmen.

Voor Stravers was het contact met de MAN-dealer, Den Engelsen Bedrijfswagens in Eindhoven, doorslaggevend voor zijn keuze voor MAN. Stravers: “Met die werkplaats heb ik erg goed contact en daar begrijpen ze onze business.”