‘Logistieke puzzel met motoren’

Mijn rit 28-01-2019
‘Logistieke puzzel met motoren’

“Op de terugweg vanuit het Spaanse Alicante – op zaterdag 17 november – was ik net te laat om een blokkade van de ‘gele hesjes’ in Frankrijk te ontlopen. De blokkades waren aangekondigd en dus ben ik vanaf Lyon via Mulhouse over Duitsland naar huis gereden. Helaas kwam ik anderhalf uur voor de grens toch bij een wegblokkade terecht. Dat heeft me zeker twaalf uur gekost.”

‘Logistieke puzzel met motoren’

Wie: Rob van den Berg (38)
Truck: Volvo FH
Bedrijf: MotoMove Motortransport, Kerkrade
Waarheen: Spanje, Alicante

‘Logistieke puzzel met motoren’

“Ik was blij dat ik pas op de terugweg te maken had met een blokkade. Op de heenweg was vervelender geweest. Ik vervoer namelijk motoren voor motorreisorganisaties, motorclubs en vriendengroepen van Nederland naar bestemmingen in Zuid-Europa en soms ook Noorwegen. Die motorrijders rekenen er dan op dat ze op tijd hun vakantie met motortochten kunnen beginnen. Anderhalve week voor de bewuste 17 november ben ik met dertig motoren in mijn trailer vertrokken naar Alicante. Die motoren vervoer ik apart in kooien, twee op elkaar gestapeld, in mijn zeilentrailer. Ik rijd ze naar de plaats van bestemming, los ze daar op een veilig en overdekt adres, laat ook mijn vrachtwagen daar staan en vlieg vervolgens zelf naar huis.”

‘Logistieke puzzel met motoren’

Veiligheid

“Een week later vlieg ik terug om de motoren te laden en weer naar Nederland te rijden. Gezien de kostbare lading is veiligheid echt een ding. Ik weet dan ook precies waar ik wel of niet parkeer of overnacht. Ook is mijn trailer uitgerust met extra stevig zeil waar niet in kan worden gesneden. Op de trailer heb ik verder niets staan waaruit af te leiden valt wat ik vervoer. En op m’n trekker heb ik magnetische naamplaten die ik eraf kan halen als ik denk dat dat nodig is.”

Lees het volledige artikel in Routiers. Nog geen abonnee? Klik HIER.
Lees HIER meer Mijn Routiers-samenvattingen.