Leen Ponsen: 'Ik zou het absoluut overdoen'

“Op m’n 22ste ben ik chauffeur geworden en dat was een bewuste keuze”, vertelt Leen Ponsen. “Van kleins af aan leek me het rijden op een vrachtwagen prachtig en dat is het ook.” 

Leen Ponsen: 'Ik zou het absoluut overdoen'| Routiers
Leen Ponsen: 'Ik zou het absoluut overdoen'| Routiers

Wie: Leen Ponsen (53)
Bedrijf: Doornbos Equipment, Rotterdam

“Ik heb in allerlei soorten vervoer gezeten, van het bevoorraden van Albert Heijn-winkels tot het vervoer van containers, internationaal transport en vervolgens ruim 21 jaar in het transport van hoogwerkers en diepladers. Twaalf jaar geleden ben ik dat gaan doen voor Doornbos Equipment, waar ik nu nog steeds met veel plezier werk. Sinds vier jaar niet meer als chauffeur, maar als trainer. Op m’n 49ste vroeg ik me af of ik het chauffeur zijn in de baan die ik had tot mijn 67ste zou kunnen volhouden en wat als dat niet zou lukken… Met de directie van Doornbos Equipment heb ik toen gepraat over eventuele andere mogelijkheden. Toen werd me voorgesteld om eens na te denken om binnen het bedrijf trainer te worden. Die keuze was niet erg moeilijk en ik ben daarvoor opleidingen gaan volgen. Tot nu toe heb ik daar nooit een seconde spijt van gehad. Ik geef nu trainingen aan vooral derden voor onder andere heftruck, hooglader en verreiker.” 

Leen Ponsen: werk is entertainment

“Het chauffeur zijn heeft me een hoop levenservaring en plezier gebracht. Ik heb bij veel klanten kunnen zien hoe er wordt gewerkt en daar veel van geleerd. Het rijden op het buitenland, in die tijd nog zonder mobiel, heeft me geleerd zelf zaken te regelen en daar creatief in te zijn. Dat maakt dat je meer zelfvertrouwen krijgt. Het werk als trainer leert je vooral hoe je moet omgaan met mensen en dat je, hoe je dat ook probeert, het niet iedereen naar de zin kunt maken. Het streven is om als een soort entertainer mensen een leuke dag te bezorgen waarop ze veel leren. Door dit werk ontmoet heel veel verschillende mensen en dat is heel leuk. Zo heb ik ook het cabaretduo Waardenberg en De Jong mogen trainen. Ze gebruikten in een van hun shows een Doornbos-hoogwerker op het podium. Hiervoor hebben ze bij Doornbos ook de hoogwerkeropleiding gedaan om deze veilig te kunnen gebruiken.”

Lees het volledige artikel in Routiers. Nog geen abonnee? Klik HIER.
Lees
HIER meer Mijn Routiers-samenvattingen.

Gepubliceerd op

Nieuwsbrief

Routiers nieuwsbrief ontvangen?

Inschrijven

Delen


  • Agenda

  • Geen agenda-items bekend.