Ladies Night: tweehonderd vrouwelijke chauffeurs bij elkaar

Dat steeds meer vrouwen het beroep van vrachtwagenchauffeur aantrekkelijk vinden bleek donderdagavond tijdens een Ladies Night in Nieuwegein waar zo’n tweehonderd (toekomstige) vrachtwagenchauffeurs aanwezig waren.

Ladies Night: tweehonderd vrouwelijke chauffeurs bij elkaar| Routiers
Ladies Night: tweehonderd vrouwelijke chauffeurs bij elkaar| Routiers
Ladies Night: tweehonderd vrouwelijke chauffeurs bij elkaar| Routiers

De speciale Ladies Night voor vrachtwagenchauffeurs vormt de kick-off van een campagne van werkgeversorganisaties TLN en VVT en vakbonden FNV Transport & Logistiek en CNV Vakmensen om meer vrouwen voor de sector transport en logistiek te werven. De campagne past in het diversiteitsbeleid van de sector, is mogelijk dankzij de Stichting Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Beroepsgoederenvervoer (SOOB) en wordt uitgevoerd door Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL).

Ladies Night: vrouwen zichtbaarder maken

Vrouwen zichtbaarder maken waardoor zij een voorbeeld zijn voor andere vrouwen, die daarmee aangetrokken worden tot de sector. Dat was het doel van de Ladies Night voor vrachtwagenchauffeurs. “We kijken terug op een daverend succes”, zegt een woordvoerder van STL. “De vrouwen konden in gesprek gaan met andere vrouwen die al chauffeur zijn en met mogelijk toekomstige werkgevers. Een rijschool gaf de mogelijkheid om in een vrachtauto het rijden direct te ervaren.”

Goede vooruitzichten

De arbeidsmarkt in transport en logistiek blijft krap. Het aantal openstaande vacatures voor vrachtwagenchauffeurs, transportplanners en logistiek medewerkers ligt op een hoog niveau. Het aantal vrouwelijke vrachtwagenchauffeurs is met 2,6 procent van het totale aantal vrachtwagenchauffeurs zwaar ondervertegenwoordigd. De sector streeft naar een aandeel van 10 procent en werft daarom onder andere via www.ikwordvrachtwagenchauffeur.nl/vrouwen extra chauffeurs voor de sector.

Versnelde toename noodzakelijk

“De arbeidsmarkt blijft zeer krap”, aldus TLN-voorzitter Elisabeth Post. “Het aantal vrouwen is ondervertegenwoordigd, meer diversiteit is goed voor sector. Daarom is het van belang om deze groep extra te ondersteunen en stimuleren.”

Willem Dijkhuizen, bestuurder FNV Transport & Logistiek, vult aan: “De sector transport en logistiek bevindt zich in een interessante tijd. Daarin kan een nieuwe aanwas van talent, creativiteit en innovatiekracht goed worden gebruikt. Organisaties die meer divers zijn samengesteld, zijn beter in staat in te spelen op ontwikkelingen in hun omgeving. Meer vrouwen in de sector is niet alleen een bedrijfseconomisch maar ook een maatschappelijk belang.”

Gepubliceerd op

Nieuwsbrief

Routiers nieuwsbrief ontvangen?

Inschrijven

Delen


  • Agenda

  • Geen agenda-items bekend.