Kooiker Logistiek neemt Brant Visser over

05-02-2021
Kooiker Logistiek neemt Brant Visser over

Logistiek dienstverlener Brant Visser uit Heerenveen is met terugwerkende kracht per 1 januari 2021 overgenomen door Kooiker Logistiek uit Grou. De bedrijfsnaam Brant Visser zal blijven bestaan.

Kooiker Logistiek neemt Brant Visser over

Met deze overname anticipeert Kooiker Logistiek op de toekomstige ontwikkelingen binnen de logistieke sector. Schaalgrootte is volgens het bedrijf een steeds belangrijker wordende factor om de juiste stappen te kunnen zetten op het gebied van kwaliteit, managementinformatie, digitalisering en duurzaamheid. Door de overname van Brant Visser wil de onderneming uit Grou beter kunnen voldoen aan de wensen en eisen van zowel bestaande als potentiële klanten.

Kooiker Logistiek neemt Brant Visser over

Groei Kooiker Logistiek

Het bedrijf wil in de komende jaren verder groeien door op meerdere locaties in Noord-Nederland magazijnen te exploiteren voor zijn klanten. In combinatie met warehousing kunnen ook transport en distributie op een zo efficiënt mogelijke wijze worden uitgevoerd.

Kooiker Logistiek neemt Brant Visser over

Door de samenvoeging van beide ondernemingen ontstaat een bedrijf van circa 280 medewerkers, 130 trekkende eenheden en is er de beschikking over vier moderne warehouses met een totale opslagcapaciteit van meer dan 100.000 pallets. De nieuwe organisatie is gecertificeerd voor ISO 9001, ISO 45000, BRC-IFS, Lean&Green, Skal, GMP+ en AEO-S.

Aandeelhouders Brant Visser nemen afscheid

De huidige aandeelhouders van Brant Visser – Brant, Kees en Sijtze Visser – nemen na een zorgvuldige overdracht afscheid van het bedrijf. René Visser (geen directe familie overigens) is de huidige directeur/eigenaar van Kooiker Logistiek en zal samen met het huidige management van Brant Visser en Kooiker Logistiek het bedrijf gaan leiden.

“In eerste instantie was het een moeilijke keuze om het bedrijf te verkopen”, aldus Brant Visser, directeur Brant Visser en zonen. “We zijn echter trots dat wat we met onze medewerkers in al die jaren hebben opgebouwd aan de juiste kandidaat kunnen overdragen. Hierdoor wordt het geheel nog sterker en is de continuïteit en verdere groei van het bedrijf gewaarborgd.”

Uitgebreide distributie

René Visser, directeur Kooiker Logistiek, geeft aan dat de overname “uitstekend past” in de strategie voor de toekomst van zijn bedrijf. “De bedrijven zijn samen in staat om een breed pakket aan transportmogelijkheden aan te bieden: (inter)nationaal volumevervoer, dedicated transport, maar ook een uitgebreide distributie van deel- en complete zendingen naar de Benelux-landen, Duitsland en Frankrijk.”

Over Kooiker Logistiek en Brant Visser

Kooiker Logistiek, opgericht in 1918, heeft zijn hoofdvestiging in Grou en heeft daarnaast locaties in Leeuwarden, Franeker, Drachten, Meppel (2x) en Toruń (Polen). Brant Visser & Zonen, opgericht in 1892, was oorspronkelijk gevestigd in Anjum maar verhuisde in 1999 naar Heerenveen. Het bundelen van deze twee Friese transportbedrijven zorgt voor een landelijke speler met internationale slagkracht op het gebied van transport, distributie en warehousing.

De bedrijfsnaam Brant Visser zal blijven bestaan naast de huidige bedrijfsnamen Kooiker Distributie, Althuisius Polska, Althuisius Logistics, Althuisius Opslag en Wurkwize.